12 листопада 2019

Архів

Публікації

Розворот Молдови: які наслідки матиме відставка проєвропейського уряду

Молдова занурилася у нову політичну кризу. Залучивши опозицію до голосування проти проєвропейського прем'єра, президент Додон поставив країну за крок від проросійського реваншу.

Перше інтерв'ю Бахматюка після затримань НАБУ: Мене не можна просто так оголосити в розшук

Після затримання екс-заступника голови НБУ Олександра Писарука та банкірів ВіЕйБі Банку ЕП вдалось поговорити з одним головним підозрюваних у цій справі – з власником Олегом Бахматюком, який наразі перебуває в Швейцарії.

Зеленський vs журналісти. Чому не всі ініціативи президента корисні

Розбираємо основні ініціативи президента щодо того, як регулювати інформаційний простір.

Від початку і до кінця: як в Києві допомагають важкохворим дітям

"Нас завжди вчили, що лікар має лікувати та вилікувати. На жаль, ніхто не вчив, що є стани, коли вилікувати людину неможливо. Але тоді лікар не має зникати, він просто має поставити перед собою інші цілі".

Справа Бахматюка. Чому НАБУ затримало екс-заступника Гонтаревої та банкірів бізнесмена

Чому НАБУ затримало голову правління Райффайзен Банку, як це пов'язано з банками-банкрутами аграрного бізнесмена Олега Бахматюка, і з чого ця історія почалась.

Життя колишніх-2. Що роблять і куди роз'їхались люди Порошенка

Продовжуємо розповідати про те, як живуть і чим займаються після програшу на виборах люди з оточення експрезидента Петра Порошенка.
Колонки

Канадські факти про продаж сільськогосподарської землі

Чому середній рівень результатів ЗНО такий низький

Чому я претендую на посаду голови Українського інституту національної пам'яті

Ціна помилки: чи потрібна вам бізнес-освіта?

Судова реформа відбудеться, коли суд стане сервісом

Як стягнути збитки з менеджменту

Труба ДБР чи ДБР без Труби: що вирішить парламент

Не женіться за грішми: поради майбутнім керівникам

Лібертаріанство чи соціалізм? Що нам готують наші слуги

Новини
22:46
ФотоСвітлана Кондзеля і Вікторія Ліснича: Стало відомо ім’я спільниці затриманої за шахрайство в Офісі Зеленського
Іще однією затриманою Антикорупційним бюро за підозрою у шахрайстві виявилася ексзаступниця міністра культури Вікторія Ліснича.
22:11
Економічні новини: транзит газу, "справа банкірів", МВФ
Про транзит газу. У НАК Нафтогаз заявляють, що найвірогідніше Газпром не підпише контракт щодо нового транзиту газу, але Україна та європейські партнери готові до цього і накопичили достатньо запасів газу у сховищах.
21:47
Гонтарева каже, гроші Нацбанку вкрали олігархи та банкіри задовго до неї
Ексочільниця Національного банку Валерія Гонтарева вважає, що гроші з Національного банку України вкрали власники банків через кредити пов'язаним особам задовго до приходу її команди в НБУ.
21:03
Рада проголосувала за останній законопроєкт для "промислового безвізу" з ЄС
Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт 2172 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду.
20:51
У Мінекономіки назвали ціну за гектар, коли відкриється ринок землі
При відкритті ринку землі один її гектар буде продаватися на рівні 2200 доларів.
20:22
Фото, оновлено від 18:57В Офісі Зеленського впіймали на хабарі $150 тис. начальницю департаменту доступу до інформації Світлану Кондзелю
Співробітники НАБУ затримали директора департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлану Кондзелю за підозрою у шахрайстві.
19:57
Новини 12 листопада: Зеленський і Путін, Рада і законопроєкти
Зеленський дав згоду на зустріч із Путіним у Казахстані, Рада почала ламати "схеми Яценка" — новини, які були актуальні 12 листопада.
19:20
Замість Луценко в Раду заходить В'ятрович
Місце народної депутатки фракції "Європейська солідарність" Ірини Луценко у Верховній Раді заступить ексголова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.
18:55
На Донбасі двоє військових підірвалися на вибухівці
Протягом доби на Донбасі двоє українських військових підірвалися на невідомому вибуховому предметі, бойовики 5 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.
18:29
Угорщина погодилася на великий штраф за невідповідне використання коштів ЄС
Угорщина прийняла штраф за невідповідне управління коштами, отриманими від Європейського Союзу, що може коштувати Будапешту понад 500 мільярдів форинтів (1,65 мільярда доларів) фінансування.
17:50
Дубінський: Я не журналіст і мої прибутки поза політикою
Народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський не був журналістом і всі квартири та машини, про які йдеться в розслідуванні Bihus.Info, заробив до того, як потрапив у політику.
17:30
ВідеоЛукашенко заявив, що скасувати смертну кару йому не дають білоруси
Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевняє, що жителі країни підтримують ідею страчувати людей за злочини. Відео
17:21
Бахматюк: Я зустрічався з Богданом, великого захоплення там не було
Власник ВіЕйБі Банку Олег Бахматюк заявив, що спілкувався з керівником Офіса президента Андрієм Богданом щодо рефінансування свого банку, але домовленностей не досяг.
16:48
Побиття ветерана АТО і його дружини: підозрюваних арештували
Святошинський районний суд Києва взяв під варту на 2 місяці без альтернативи внесення застави двох підозрюваних у жорстокому нападі на ветерана АТО Ігоря Панова і його дружину.
16:48
Рада попередньо підтримала заборону пластикових пакетів в Україні
Верховна Рада підтримала законопроєкт 2051-1 щодо зменшення кількості використання пластикових пакетів на території України.
16:43
Зеленський підписав зміни до Митного кодексу стосовно інтелектуальної власності
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України" № 202-ІХ, який Верховна рада ухвалила 17 жовтня цьогоріч.
16:42
Росія закликала Україну продовжити дію закону про особливий статус Донбасу
Російська делегація у Тристоронній контактній групі в Мінську закликала українську сторону пролонгувати на 2020 рік дію закону про особливий статус Донбасу.
16:38
фотоНАБУ і САП планують вручити підозру Бахматюку
Правоохоронці планують вручити підозру колишньому власнику "ВіЕйБі банку" Олегу Бахматюку і можуть притягнути до відповідальності членів правління НБУ, які приймали рішення про кредит банку в 1,2 млрд гривень.
15:58
Стало відомо, коли місія МВФ почне роботу в Україні
Місія Міжнародного валютного фонду почне працювати в Україні у четвер, 14 листопада.
15:52
Глава МЗС пояснює, що зустріч Зеленського і Путіна в Казахстані малоймовірна
Експрезидент Казахстану Нурсултан Назарбаєв справді пропонував допомогу Володимиру Зеленському в організації перемовин з Володимиром Путіним, але це була пропозиція без конкретики.
15:41
АМКУ відкрив ще одну справу проти групи Косюка
Антимонопольний комітет не виявив обґрунтованих причин для підвищення цін на курятину виробництва групи "МХП" у липні-серпні 2017 року, тому відкрив проти групи ще одну справу за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку.
15:35
У Кучми заявили, що подолали всі перепони для зустрічі в Нормандському форматі
На засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську у вівторок зняли всі перешкоди на шляху до зустрічі у Нормандському форматі на найвищому рівні.
15:27
Зеленський пропонує штрафувати за перешкоджання роботі розвідників
Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону "Про розвідку", який передбачає штрафи за перешкоджання або відмову сприяти роботі розвідувальних органів.
15:19
Луценко виголосила промову в Раді і склала мандат
Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутат від "Європейської солідарності" Ірини Луценко за її заявою.
15:18
Перший заступник Гонтаревої і Бахматюк вступили в змову – слідство
У 2014 році бенефіціар VAB Банку Олег Бахматюк вступив у змову з першим заступником голови НБУ Олександром Писаруком про видачу мільярдного кредиту під заставу майна, вартість якого завищили.
15:06
Київрада вирішила вести облік членів формувань охорони порядку міста
Депутати Київради 12 листопада підтримали створення єдиної інформаційної бази членів громадських формувань з охорони громадського порядку і держкордону, які діють у Києві.
15:03
Змагання за ректорство та відкликання диплому: Рада зробила крок до змін у вищій освіті
Верховна Рада України підтримала у першому читання законопроєкт №2299 щодо змін у сфері вищої освіти.
14:36
У Мінінфраструктури анонсували відкриття нових залізничних маршрутів
У 2020 році Міністерство інфраструктури планує оновити рухомий склад Укрзалізниці, електрифікувати 110 кілометрів колії для пришвидшення руху потягів, після чого запустити нові маршрути.
14:31
Відео, фотоНа кнопкодавстві спіймали нардепа, який сам пропонував за це саджати
Нардеп з фракції "Опозиційної платформи – За життя" Василь Німченко порушив процедуру особистого голосування. Це четвертий факт кнопкодавства у Верховній Раді України 9-го скликання. Відео, фото
14:22
Правління НБУ приїхало в антикорсуд: готове поручитися за затриманих екс-працівників
Правління Національного банку України готове виступити поручителем екс-працівників Нацбанку в справі про заволодіння 1,2 мільярда гривень кредиту, наданого ПАТ "ВіЕйБі Банк".
14:20
відеоУ капрала, який стріляв у харківському метро, знайшли підозрілу речовину
Поліцейський стріляв на станції метро "Наукова" у Харкові вночі нібито через те, що помітив сторонніх на закритій станції метрополітену. Відео стрілянини й затримання.
14:08
Україна очікує вилучення Мазура з розшуку Інтерполу найближчим часом – МЗС
Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила, що Україна очікує вилучення ветерана АТО Ігоря Мазура з розшуку Інтерполу після відповідного звернення МВС.
13:30
Хорватія планує перейти на євро
Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович заявив у вівторок, що стратегічною метою країни є виконати необхідні критерії і запровадити євро до кінця наступного терміну уряду.
13:25
Міноборони здивував арешт Марченка: кіборг і хороший військовий
Міністерство оборони здивоване обранням генерал-майору Дмитру Марченку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення 76 мільйонів гривень застави і заявляє, що готове співпрацювати зі слідством.
13:20
ФотоАрахамія знайшов виправдання мільйонам Дубінського і натякнув на заздрість
Глава фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що розслідування журналістів проекту Bihus.info про багатство народного депутата Олександра Дубінського не містить матеріалів для корупційного розслідування. Фото
13:20
Річкові перевезення мають зрости втричі – Криклій
Міністерство інфраструктури планує збільшити об’єм річкових перевезень в три рази, та відремонтувати в 2020 році 4 шлюзи для безпеки судноплавства.
13:15
У київське метро не пускатимуть жебраків, голих і музикантів
Київрада 12 листопада прийняла нові правила метрополітену і тепер туди не пускатимуть жебраків, торгівців, агітаторів, а також в метро забороняється грати на музичних інструментах.
13:03
Російський історик-вбивця возив французьких ультраправих до окупованого Криму
Обвинувачений у вбивстві студентки російський історик Олег Соколов співпрацював з французькою ультраправою партією "Національне об'єднання" Марін Ле Пен і сприяв візиту французських радикалів в окупований Крим.
13:01
Арахамія про фракцію: Краще всередині трахатись і голосувати, ніж "договорняки"
Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія визнає наявність груп впливу у фракції, але запевняє, що політсила зараз "єдина як ніколи".
12:45
Православна церква України підтримала щеплення
Українська православна церква вважає, що щеплення населення допомагає сформувати колективний імунітет, уникаючи масових смертей, як це було у давні часи.
12:44
фотоЗеленський призначив голову Полтавщини
Президент Володимир Зеленський призначив Олега Синєгубова головою Полтавської обласної державної адміністрації. Фото.
12:25
Парламент призначив Шапрана новим членом Ради Нацбанку
Верховна Рада призначила новим членом Ради Національного банку Віталія Шапрана замість Тимофія Милованова.
12:24
фото Рада майже одностайно почала ламати "схеми Яценка"
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт 2047-д, який пропонує ліквідувати діяльність так званих "майданчиків Яценка", що заробляли на посередництві між оцінщиками майна та електронною базою Фонду держмайна.
12:18
Відео, фотоКива знову хуліганив у Раді: заважав депутатам гумовим предметом
Нардеп Ілля Кива знову вчинив сумнівне "шоу" у Верховній Раді – ходив по залі у гумовій масці Джокера, після чого поклав її на трибуну парламенту перед спікером. Відео, фото
12:10
Арахамія каже, що стіну на Донбасі Зеленському не пробачать ніколи
Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначає, що втрату окупованих територій українці не пробачать президенту країни.
12:10
"Роттердам+": Антикорсуд дозволив взяти під варту колишнього голову НКРЕКП
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляцію прокурора у справі ексголови НКРЕКП Дмитра Вовка, підозрюваного у так званій справі "Ротердам+", та обрала йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
12:03
Обвинувачення клопотатиме про 30 млн застави для Писарука – джерело
Обвинувачення буде клопотати арешт ексзаступника голови Нацбанку та голову правління Райффайзен Банку Олександра Писарука з альтернативою внесення 30 млн грн застави.
12:01
Проєвропейський уряд Молдови відправили у відставку
Парламент Молдови підтримав ініціативу соціалістів щодо вотуму недовіри проєвропейському уряду Майї Санду.
12:01
Рада зробила крок до закону про зміни на ринку електроенергії
Парламент прийняв в першому читанні закон №2233 про внесення змін до закону "Про ринок електричної енергії".
11:57
Колишній "свободівець" Рудик знову став нардепом
Колишній "свободівець" і народний депутат 8 скликання Сергій Рудик склав присягу і став депутатом Верховної Ради 9 скликання.
11:52
Зеленський дав пораду українцям, як не прогадати з продажем землі
Президент Володимир Зеленський закликає українців не поспішати з продажем землі, коли цей ринок відкриють, бо ціни на цей товар роститимуть.
11:52
В Україні потеплішає до +18, на заході подощить
Найближчої доби погоду в більшості областей України визначатиме тепла повітряна маса, яка переміститься з Балканського півострова.
11:39
Підлеглі Горбатюка з управління спецрозслідувань ГПУ оскаржують звільнення в суді
Троє звільнених працівників управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України просять суд поновити їх на посадах.
11:37
У парламенті Молдови зібрали голоси за відставку проєвропейського уряду
У парламенті Молдови зібрали голоси, необхідні для відставки проєвропейського уряду Майї Санду.
11:34
Суд заарештував хакера, який переховувався в Києві від ФБР
Суд заарештував кіберзлочинця, який переховувався у Києві від ФБР, на 2 місяці до вирішення питання про його екстрадицію.
11:24
Голова НБУ перервав закордонне відрядження через затримання посадовців банку
Голова Національного банку Яків Смолій перервав службове закордонне відрядження та повертається до України у зв’язку з затриманням НАБУ колишніх та чинних посадовців НБУ у рамках справи про заволодіння 1,2 мільярда гривень кредиту, наданого ПАТ "ВіЕйБі Банк".
11:02
Макрон зустрінеться з Трампом після критики НАТО
Президенти Франції і США зустрінуться напередодні зустрічі глав країн НАТО у Лондоні після того, як французький президент критикував ситуацію в Альянсі і говорив про "смерть мозку" НАТО.
10:55
відеоАрахамія на бомжах пояснив поворот "Слуги народу" до соціалізму
Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія каже, що партія влади повинна відповідати запиту людей на соціальну державу.
10:51
У Нафтогазі розповіли що станеться, якщо контракту з РФ не буде
У НАК Нафтогаз заявляють, що найвірогідніше Газпром не підпише контракт щодо нового транзиту газу, але Україна та європейські партнери готові до цього і накопичили достатньо запасів газу у сховищах.
10:51
Єрмак заперечив, що звинувачував Порошенка у початку війни на Донбасі
Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заперечив, що називав п'ятого президента України Петра Порошенка винним у початку війни на Донбасі.
10:46
Окупанти кинули шістьох кримчан за ґрати загалом на 76 років
Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону 12 листопада "засудив" до ув'язнення в колонії шістьох фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір".
10:43
Путін не проти зустрічі з Зеленським, але є але
Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що Володимир Путін не проти зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, але без ретельної підготовки це не принесло би великої користі.
10:41
Колишньому гендиректору "Укроборонпрому" повідомили про підозру
Колишньому гендиректору "Укроборонпрому" Павлу Букіну повідомили про підозру у недекларуванні статків.
10:25
Ціни на електроенергію для промисловості знизились на 10%
Після запуску ринку електричної енергії ціни на неї в багатьох областях країни знизилися на 10-12%.
10:15
У Мінсоцполітики пояснили, чому більше не буде платіжок з пільгами  
Через новий механізм нарахування пільг з листопада 2019 року українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу - без урахування пільг та субсидій.
10:11
"Кримський міст" навряд принесе прибуток Ротенбергу – ЗМІ
Будівництво "Кримського моста" з анексованого півострова, швидше за все, принесе компанії "Мостотрест" Аркадія Ротенберга нульовий прибуток.
10:02
Кулеба: Україна вступить в НАТО раніше, ніж в ЄС
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба вважає, що України стане членом НАТО раніше, ніж вступить до Євросоюзу.
09:55
фото"Дідька лисого!" – Батьківщина, ОПЗЖ, "ЄС" і "За майбутнє" проти продажу землі
Фракції "Батьківщини", "Опозиційної платформи – За життя", "Європейської солідарності" та депутатська група "За майбутнє" виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення.
09:53
Бахматюк написав листа Зеленському: скаржиться на тиск силовиків у "справі банкірів"
Олег Бахматюк написав відкриту заяву президенту Володимиру Зеленському, в якій вказав, що групу компаній "Укрлендфармінг" "безпідставно тероризують силовики".
09:48
Росіяни бояться зниження доходів, участь РФ у конфліктах їх не турбує
Найбільше громадяни Росії бояться соціальної несправедливості і зниження доходів, а менше за все вони бояться загострення міжнародних конфліктів.
09:22
Через аварію припинено роботу пункту пропуску на кордоні Польщі і РФ
Через аварію в електромережі призупинено роботу пункту пропуску Гроново на кордоні Польщі з Калінінградською областю Росії.
08:53
Бахматюк планує повернутися в Україну і поетапно погасити борги своїх банків
Власник аграрного холдингу "Укрлендфармінг" Олег Бахматюк планує повернутися в Україну і пропонує поетапно погасити 8 мільярдів гривень боргів належним йому і виведених з ринку банків VAB Банк і "Фінансова ініціатива" і внести 500 мільйонів гривень гарантійного внеску.
08:50
У Харкові поліцейський метрополітену стріляв на станції
У Харкові поліцейський відділу в метрополітені в ніч на вівторок відкрив стрільбу на порожній станції "Наукова". Спецпідрозділ патрульної поліції "ТОР" роззброїв 22-річного капрала поліції та затримав його. Ніхто не постраждав.
08:48
Курс гривні незначно знизився
Національний банк послабив офіційний курс гривні на 1 копійку, встановивши його на 12 листопада на рівні 24,51 гривні за долар.
08:31
Зеленський дав згоду на зустріч із Путіним у Казахстані, тривають переговори – Назарбаєв
Колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував президентам України і Росії провести зустріч тет-а-тет в Казахстані.
08:24
У Нацбанку не знають, кого із їхніх співробітників затримало НАБУ
В Національному банку не володіють інформацією, кого саме з чинних посадовців НБУ затримали детективи Національного антикорупційного бюро в рамках справи про заволодіння 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту "ВіЕйБі банку".
08:13
Пристайко: Українці вимагають від Зеленського спроб домовитися з Путіним
Голова МЗС: "Ми, українці, які дали шанс Володимиру Зеленському стати президентом і повести цю країну вперед, не тільки розраховуємо, а вимагаємо від нього, щоб він зробив цю спробу. Він її зараз робить, ми зараз це спостерігаємо".
08:00
Трамп обіцяє цього тижня опублікувати текст найпершої розмови з Зеленським
Президент США Дональд Трамп заявив, що цього тижня опублікує стенограму найпершої телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.
07:49
Ремонт на Північному мосту у Києві перенесли на середу
Під час робіт рух буде частково обмежено. Аби менше впливати на трафік, основні роботи "Київавтодор" запланував завершити до вечірніх годин пік.
07:22
Відставку Яременка через секс-скандал затвердили, є кандидатури наступників
Фракція "Слуги народу" розглянула заяву Богдана Яременка про відставку з посади голови комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва і визначила його наступників.
07:00
Головні новини понеділка і ночі: звільнення Геруса, ринок землі
Зеленський знайшов заміну своєму представнику в Кабміні Герусу, іноземці зможуть купувати українську землю тільки після референдуму — новини, які були актуальні 11 листопада.
06:06
ООС: 16 обстрілів, одного військовослужбовця поранено
11 листопада збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню. 
05:18
У США госпіталізували 39-го президента
Експрезидент США Джиммі Картер госпіталізований в Атланті для проведення процедур по зниженню внутрішньочерепного тиску.
04:11
Суд США надав Конгресу доступ до податкових декларацій Трампа
Федеральний суддя відхилив клопотання юристів президента США щодо блокування закону штату Нью-Йорк, який дозволяє Конгресу розглядати податкові декларації резидентів, у тому числі Дональда Трампа.
03:04
ВідеоКомпанія Ілона Маска запустила у космос 60 супутників
Компанія SpaceX  вдало запустила ракету із 60 супутниками мережі Starlink з комплексу Space Launch Complex 40.
02:33
Помпео заявив, що Трампа непокоїть доля народу України
Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон надав Києву зброю, адже американського президента Дональда Трампа непокоїть доля народу України.
01:59
Суд в Криму продовжив арешт вісьмом українцям
Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя 11 листопада продовжив арешт на три місяці вісьмом фігурантам другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір".
01:22
Співробітниця Пентагону засвідчила, що Трамп намагався заморозити військову допомогу Україні
Заступник помічника міністра оборони Лора Купер, яка відповідає за український напрям, підтвердила, що мала інформацію про наміри адміністрації Трампа розморозити оборонну допомогу Україні в обмін на заяву про розслідування проти Байденів.
00:50
Гонтарєва назвала "терором" затримання її колишнього заступника
Екс-голова Національного банку Валерія Гонтарєва каже, що затримання НАБУ голови правління Райффайзен Банку Олександра Писарука є посиленням терору з боку влади.
00:20
У Нідерландах на потреби ІДІЛ зібрали 200 тисяч євро
У Нідерландах за фінансування терористів "Ісламської держави" затримали чотирьох чоловіків. 
23:45
Депутати від "Слуги народу" виберуть нового главу комітету Ради із зовнішньої політики
Глава фракції "Слуга народу" повідомив, що рішення про відставку голови парламентського комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдана Яременка парламент розгляне 15 листопада.
Реклама: