11 листопада 2019

Архів

Публікації

Хотіти в Росію та довіряти Путіну. Чи можна проводити опитування в умовах окупації

Ми звернулись до керівника компанії, що здійснила опитування, Олега Синаюка та директора Київського міжнародного інституту соціології Володимира Паніотто. Експерти озвучили питання до оприлюдненого дослідження з боку професіоналів та відповіли на претензії суспільства.

Мовчання для Путіна: чому стратегія Зеленського веде до програшу України

Москва взялася шантажувати Зеленського і з'ясувала, що він готовий поступатися. Мораторій на гострі заяви на адресу РФ – не випадкове мовчання, а частина стратегії Банкової.

Час відкривати ринок

Відкрита заява "Економічної правди" і Громадської коаліції за скасування мораторію на землю з приводу голосування за земельну реформу.

Тут заборонено бути пасивним та байдужим: історія маріупольської школи

Від відповідальності до довіри – девіз школи. Учень не боїться заходити в кабінет до директорки, бо знає, що там – безпечний простір.

Євромапа України: як окремі регіони інтегруються до ЄС

Чи проникли стандарти та практики ЄС у різні області України? Ми створили рейтинг, який відображає динаміку зближення окремих регіонів країни з Європейським Союзом.

Як заробляти на повітрі: історія українського стартапу Carbominer

Троє українців заснували стартап Carbominer, що дозволяє отримувати вуглекислий газ з повітря. Як працює ця технологія, у чому її унікальність та як видобуток CO2 в промислових масштабах допоможе призупинити глобальне потепління.

Айше Сеітмуратова. Депортована з Криму, засуджена, не переможена

Вона – одна з символів новітньої історії кримських татар, історик, журналістка. Багато років була голосом депортованого народу, працюючи на "ворожих радіологосах" (рос).

Семен Глузман: Зеленський перед Путіним – карлик. Але за ним стоїть весь цивілізований світ

Що Зеленський робить не так, чи є у нього козирі в боротьбі з Путіним, навіщо Україні авторитаризм і про що говорив вираз обличчя Зеленського під час конфлікту в Золотому. (рос.)
Колонки

Словесний стриптиз онкопацієнтки: рак, упередження та стереотипи

Ліга дебільних жартів. Про нагнітання страху через медіа

Погані кредити – спосіб підвищити ВВП. Ні, це не жарт

Поки НАТО не чекає: чому Україні потрібен військовий альянс зі США

Дизайн політичного інтелекту: від шрапнелі до перемоги

Новини
22:53
Стефанчук пояснив на пальцях народовладдя від "Слуги народу"
Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук назвав п'ять ключових напрямків розвитку народовладдя, які "Слуга народу" запропонує на розгляд парламенту.
22:21
Економічні новини: референдум Зеленського, ФОПи і "погані" кредити
Про референдум Зеленського. Президент Володимир Зеленський заявив, що у законопроєкт "Про ринок земель" будуть внесені правки, згідно з якими купувати та продавати землю зможуть лише українські громадяни, а іноземці зможуть отримати це право, якщо таке рішення приймуть на всеукраїнському референдумі.
21:58
Фото, ДоповненоУ справі розкрадання мільярдного кредиту затримані посадовці НБУ та менеджери Бахматюка
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура 11 листопада затримали 7 осіб, яких підозрюють у заволодінні 1,2 мільярда гривень.
21:36
Відео"Слуга народу" Дубінський "їздить" на 17 авто і "живе" в 24 квартирах – ЗМІ
Народний депутат фракції "Слуга народу", ексжурналіст Олександр Дубінський, його дружина і його матір володіють 24 квартирами загальною площею 2000 квадратних метрів, земельними ділянками площею 70 соток та 17 автомобілями.
20:50
У фірмі, що опитувала ОРДЛО, пояснили свою суперечливу репутацію
У компанії "Нью-імідж маркетинг груп", яка проводила соціологічне дослідження на окупованих територіях Донеччини та Луганщини, заперечують, що раніше навмисно викривляли результати опитувань.
20:40
"Брусничка" Ахметова йде з ринку через борги та війну
Компанія "Український Рітейл", що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, закриває мережу супермаркетів "Брусничка" через втрату магазинів на окупованих територіях та заборгованість у понад 1 мільярд гривень.
20:18
На Донбасі 7 обстрілів, поранений військовий
Протягом доби збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню, під обстрілами отримав поранення військовослужбовець.
19:41
Меркель подзвонила Путіну – говорили про "нормандську зустріч"
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і Владімір Путін у понеділок провели телефонну розмову, у центрі якої було обговорення підготовки до проведення саміту в нормандському форматі.
19:25
Новини 11 листопада: звільнення Геруса, ринок землі
Зеленський знайшов заміну своєму представнику в Кабміні Герусу, іноземці зможуть купувати українську землю тільки після референдуму — новини, які були актуальні 11 листопада.
19:11
Роттердам+: суд заочно заарештував ексчиновника Нацкомісії з тарифів
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила скаргу прокурора САП та заочно заарештувала Володимира Бутовського — колишнього заступника начальника управління енергоринку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
18:45
Соціолог розповів, як опитували людей в ОРДЛО
Директор "Нью-імідж маркетинг груп" Олег Синаюк розповів, як його компанія змогла опитати мешканців окупованих територій Луганської та Донецької областей.
17:53
Побиття подружжя в Києві: поліція повідомила про підозру двом чоловікам
Двом чоловікам, які сильно побили ветерана бойових дій на Донбасі, бійця 90-го батальйону Ігоря Панова та його дружину в Києві, поліція повідомила про підозру у замаху на умисне вбивство.
17:25
"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення
У листопаді ціна на газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на умовах ПСО, становитиме 4 899 гривень за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та транспортних витрат).
17:22
ФотоЦВК зареєструвала нардепом екссвободівця: "вирвав" перемогу в "слуги"
Центральна виборча комісія зареєструвала народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика, чию перемогу в 198-му окрузі оскаржувала в суді його опонент на виборах від "Слуги народу" Наталія Д’яченко. Фото
17:21
Україна і Катар лібералізують авіаперевезення
Уряди України і Катару підписали протокол про внесення змін і доповнень до угоди про повітряне сполучення, який дозволить лібералізувати умови здійснення регулярних повітряних перевезень між обома країнами.
16:42
Російський суд скасував заочний арешт Фукса
Московський міськсуд скасував постанову Таганського райсуду про заочний арешт власника MosCityGroup і бізнесмена Павла Фукса у справі про шахрайство.
16:33
інфографікаНайкраще українці ставляться до очільника країни-сусіда – опитування
Серед лідерів інших країн найкраще українці ставляться до президента Білорусі Олександра Лукашенка, найгірше – до очільника Російської Федерації Володимира Путіна.
16:21
Скандальний міністр США нав'язав Україні бізнес-послуги своїх людей – AP
Після зустрічі президента Володимира Зеленського з міністром енергетики США Ріком Перрі політичні соратники останнього отримали контракт на розвідку родовища нафти і газу в Україні.
16:17
Суд заарештував у справі бракованих бронежилетів генерал-майора з Міноборони
Генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка, який підозрюється у закупівлі бракованих бронежилетів, заарештовано з правом застави.
15:59
За 2019 рік агроторгівля з ЄС сягнула рекордних 7,5 мільярда доларів
У січні-вересні 2019 року оборот торгівлі сільськогосподарськими товарами між Україною та Європейським Союзом збільшився на 23% за аналогічний період в 2018 і сягнув рекордних 7,5 мільярда доларів.
15:44
фотоЕксначальника філії "Укрзалізниці" викрили на розтраті 50 мільйонів
Служба безпеки викрила колишнього посадовця однієї з регіональних філій "Укрзалізниці" на розкраданні понад 50 мільйонів гривень.
15:34
Берлусконі відмовився свідчити на суді у "мафіозній справі"
Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі відмовився давати свідчення в апеляційному суді над своїм давнім соратником, якого засудили за спробу стати контактною особою між мафією і політиками.
14:52
Прем’єр Польщі звинуватив Netflix у переписуванні історії
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький написав листа до генерального директора компанії Netflix Ріда Гастінгса з вимогою виправити показану в документальному серіалі карту Польщі з нацистськими концентраційними таборами.
14:51
Найбільше грошових переказів українці отримують зі США – Приватбанк
У 2019 році українці отримують найбільше грошових переказів зі США - понад 17% (141 мільйон доларів) від загального обсягу переказів.
14:48
фотоУ будівлі поліції Одещини обвалилася стеля: двоє поранених
У будівлі головного управління поліції Одеської області обвалилася стеля - постраждали двоє співробітників карного розшуку.
14:44
інфографіка Понад 68% українців підтримали б на референдумі мораторій на продаж землі
77,6% українців взяли б участь у референдумі щодо скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, якби він відбувався найближчої неділі. 68,3% з них проголосували б за продовження мораторію.
14:40
ФОПам не потрібні касові апарати для банківських операцій — Податкова
Підприємцю не треба використовувати касові апарати (РРО), якщо розрахунки за придбаний товар (послугу) оплачуються з рахунку на рахунок без платіжних карток — як безготівково, так і через касу банку.
14:39
Українці втрачають віру, що нова влада краща за попередню – дослідження
За останній місяць частка українців, які вважають нинішню владу кращою за попередню, знизилася з 48 до 43%.
14:38
Все більше українців думають, що події в країні рухаються не туди — опитування
Українців, які вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі за 2 місяці поменшало на 20%
14:30
Практичне розведення військ біля Петрівського завершилося
У понеділок, 11 листопада завершилася практична фаза розведення сил та засобів на лінії розмежування біля населеного пункту Богданівка та Петрівське Донецької області.
14:23
Компанії Косюка оплачували американських лобістів для Порошенка – Kyiv Post
Адміністрація президента Петра Порошенка оплачувала послуги американських лобістів за рахунок внесків від компаній Юрія Косюка, 5 агрофірм заплатили за це $600 тисяч у 2017-2018 роках. Інфографіка.
14:16
У Франції зафіксували сильний землетрус, є поранені
На південному сході Франції поблизу міста Монтелімар у регіоні Рона-Альпи стався землетрус магнітудою 5,4.
14:07
фотоПризначено нового прокурора Донецької області
Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов представив нового прокурора Донецької області Євгена Білоусова.
14:05
Є ряд факторів, чому PayPal поки не заходить в Україну — Нацбанк
Електронна платіжна система PayPal поки не буде виходити на український ринок, але Кабінет міністрів займається вирішенням цього питання.
13:50
Справа УПЦ КП: церковники з хрестом штурмували суд, поліція застосувала газ
У Шостому апеляційному адмінсуді Києва сталися сутички між представниками ліквідованої УПЦ КП і працівниками суду, поліція застосувала газ.
13:34
Лавров називає ініціативи Зеленського миролюбними, але йому заважають "неонацисти"
Глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що нова українська влада впроваджує "миролюбні ініціативи", але їй заважають українські "неонацисти".
13:31
Потяг Харків-Київ екстрено зупинили: шукали вибухівку
У понеділок близько 11:00 невідомий повідомив поліцію про замінування поїзду №719 Харків-Київ.
13:23
ДБР проводить обшуки у Держрезерві
Державне бюро розслідувань проводить обшуки у Державному агентстві резерву.
13:23
Зеленський призначив колишнього слідчого головою Кіровоградської ОДА
Президент Володимир Зеленський призначив екс-заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації, колишнього слідчого Андрія Балоня головою Кіровоградської ОДА.
13:09
Кабмін запустив проєкт "ліс у смартфоні" у 6 областях
Станом на 11 листопада 6 областей України підключені до пілотного проєкту е-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок.
13:01
Герус пояснив, як його звільнення пов’язане з бійкою з Ляшком
Андрій Герус звільнений з посади представника президента у Кабінеті міністрів оскільки понад 2 місяці не виконує свої функції.
12:52
ФотоКМДА попалася на корупційній схемі: крала мільйони у дітей – СБУ
Чиновники однієї з установ департаменту молоді та спорту КМДА розікрали мільйони бюджетних коштів, закуповуючи інвентар для дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Фото
12:43
Прем'єр анонсував аерофотозйомку всієї України
Весною 2020 року планується провести аерофотозйомку всієї території України, до кінця поточного року планують завершити ортофотозйомку 2 областей - Волинської та Львівської.
12:28
фотоАдвоката зі справи Вороненкова убили з рушниці, але він стріляв перший
Керівник ГО "Радомишльські мисливці", адвокат Святослав Пархоменко, якого убили під час конфлікту на полюванні на Житомирщині, стріляв першим і з незареєстрованого пістолета.
12:08
Тимошенко на тлі акцій протесту вимагала відмовитися від продажу землі
Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко вимагала зняти з розгляду парламенту проєкт закону №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення". Але проєкт закону №2178-10 залишили в порядку денному.
11:52
фотоЗеленський потрапив на обкладинку Vogue
Обкладинку грудневого номеру Vogue UA прикрасить перша леді Олена Зеленська. Є фото і з чоловіком та дітьми.
11:51
Прокуратура знайшла нову масштабну корупційну схему в Міноборони
Головна військова прокуратура виявила факти, які свідчать про завдання Міністерством оборони України 173 мільйонів гривень збитків.
11:50
відеоЗеленський: Іноземці зможуть купувати українську землю тільки після референдуму
Президент Володимир Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.
11:41
"Нафтогаз" домігся арешту рахунків компанії, яка випустила облігації для "Газпрому"
НАК "Нафтогаз України" домоглася арешту рахунків SPV-компанії єврооблігацій "Газпрому" в японських ієнах - GazAsia Capital S.A.
11:33
фотоШкільний автобус потрапив у ДТП на Львівщині
На автодорозі "Львів-Тернопіль" неподалік села Підберізці Пустомитівського району зіткнулися автомобіль "Опель" і шкільний автобус, 10 дітей доставили у лікарню.
10:50
Верховний Суд зняв заборону на примусовий продаж "дочки" російського банку
Верховний Суд залишив без змін постанову Київського апеляційного суду від 27 серпня, якою було скасовано заборону Державній виконавчій службі вчиняти будь-які дії щодо продажу 99,77% акцій Промінвестбанку.
10:42
Прем’єр прийшов на погоджувальну раду лобіювати земельні законопроєкти
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук закликає Верховну Раду розглянути в останні пленарні тижні 2019 року розглянути важливі для врегулювання земельних відносин законопроєкти.
10:38
Рада може ухвалити держбюджет-2020 вже у четвер
Верховна Рада планує розглянути та ухвалити в другому читанні проєкт закону про державний бюджет України на 2020 рік на засіданні 14 листопада.
10:23
"Метінвест" Ахметова–Новинського відновив поставки вугілля з Росії
Авдіївський коксохімічний завод холдингу "Метінвест" отримав погодження на поставки вугілля від російської компанії "Северсталь менеджмент".
10:22
відео, фотоАграрії перекрили дороги в кількох областях: протест проти продажу землі
На знак незгоди з діями влади у питанні земельної реформи аграрії вийшли зі своєю технікою до головних автомагістралей країни у 17 точках. Відео, фото.
10:09
фото, доповнено П’яний на "Лексусі" вилетів на тротуар у Києві: загинула пішохід
Увечері 10 листопада на проспекті Бажана в Києві "Лексус" на високій швидкості вилетів на тротуар і збив двох пішоходів: дівчина загинула на місці, хлопця госпіталізували.
09:43
Питання на 400 мільярдів: у Раді хочуть дозволити держбанкам продавати "погані" кредити
Верховна рада може надати право державним банкам продавати непрацюючі кредити на прозорих аукціонах зі знижкою, як це роблять Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та комерційні банки.
09:18
Прем’єр Польщі розкритикував Макрона за заяву про "смерть мозку" НАТО
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає небезпечними заяви президента Франції Еммануеля Макрона про "смерть мозку" НАТО.
09:08
Зеленський знайшов заміну своєму представнику в Кабміні Герусу
Президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Геруса з посади представника президента у Кабінеті міністрів.
09:00
Україна домагатиметься повернення Мазура додому – Дещиця
Звільнення громадянина України Ігоря Мазура з під арешту в Польщі – це лише половина шляху, заявив посол України у Польщі Андрій Дещиця.
08:54
фотоРозшукуваний Молдовою зловмисник намагався зарізати прикордонника на Одещині
В Одеській області убивця-втікач, якого розшукує Молдова, напав з ножем на українського прикордонника.
08:17
Курс валют: гривня зміцнилась до позначки 24,5 за долар
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 1 копійку, встановивши його на 11 листопада на рівні 24,50 гривні за долар.
08:11
відео, фотоРятувальники показали, як діставали боєприпаси поблизу Шулявського мосту
На вулиці Довженка 2 вилучили: 101 артилерійський снаряд часів Другої світової війни (47 - калібру 152 мм, 35 - калібру 122 мм,  8 - калібру 105 мм, 11 - калібру 76 мм), 3 мінометні міни та 1 ручну гранату.
07:59
Йоганніс переміг у першому турі виборів президента Румунії
Президент Румунії Клаус Йоганніс переміг в першому турі президентських виборів країни в неділю, 10 листопада, згідно з підрахунком голосів 99,99% голосів.
07:50
мапаТиждень почнеться по-осінньому, а потім знову проясніє
У більшості західних, північних та центральних областей 11 листопада – невеликий дощ, на решті території без опадів. Вранці місцями туман. Вітер переважно західний, 5-10 м/с. Температура вдень 10-15°, у південній частині 16-20°.
07:29
Вибори в Іспанії: Санчес перемагає, формування уряду ускладнюється
Дострокові вибори в Іспанії, що були покликані розблокувати іспанську політику, схоже, не допоможуть партіям вийти з глухого кута.
07:00
Головні новини неділі і ночі: з’їзд "Слуги народу" та соцопитування в ОРДЛО
Партія "Слуга народу" провела з’їзд та обрала нового голову, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей провели соцопитування – новини, які були актуальні 10 жовтня.
06:11
ООС: противник 11 разів відкривав вогонь
10 листопада бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню.
05:37
З початку протестів в Іраку загинуло понад 300 осіб
З 1 жовтня під час акцій протесту в Іраку загинуло 319 осіб, п’ятнадцять тисяч отримали поранення.
05:03
виправлено Чотири людини загинуло в аварії на Київщині
Четверо осіб, серед яких двоє дітей, загинуло внаслідок зіткнення автомобілів у одному з сіл Бородянського району. Ще четверо госпіталізовані.
03:48
Іран заявив про виявлення величезного родовища нафти
Президент Ірану Хасан Роугані повідомив про виявлення нового родовища нафти, яке може на третину збільшити запаси держави.
02:50
Парнас каже, що передав Києву вимогу розслідувати справу Байдена – ЗМІ
Заарештований україно-американський бізнесмен Лев Парнас попереджав нове керівництво України, що Білий дім заморозить військову допомогу, якщо Україна не оголосить про розслідування щодо родини конкурента Трампа Джо Байдена.
01:47
Міністр оборони хоче скасувати призов
Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив про бажання скасувати військовий призов.
01:03
У Румунії на виборах перемагає чинний президент
За попередніми даними, чинний президент Румунії Клаус Йоганніс стає переможцем першого туру президентських виборів. 
00:29
"Шахтар" та "Динамо" відреагували на расизм під час матчу
Футбольний клуб "Шахтар" заявив, що засуджує будь-які прояви расизму, натомість у "Динамо" чекають розслідування інциденту та не поспішають звинувачувати вболівальників у нетерпимості щодо гравців "Шахтаря".
23:55
На парламентських виборах в Іспанії лідирують соціалісти 
За попередніми даними, на парламентських виборах в Іспанії перемагає Соціалістична робітнича партія очільника уряду Педро Санчеса.
23:23
США не обіцяють надавати військову допомогу Україні завжди – радник Трампа
Радник із питань національної безпеки США Роберт О’Браєн заявив, що Штати планують надавати військову допомогу Україні, але не обіцяють робити це завжди.
Реклама: