Ноєв ковчег по-донецьки

Четвер, 8 грудня 2005, 14:40

Пригадуєте, що пише Книга Буття, вірш 6, про гігантський дерев'яний корабель, куди Ной, за Божим наполяганням, зібрав обраних представників птаства, ссавців, плазунів й інших гадів?

"...І ввійдеш до ковчега ти, і сини твої, і жінка твоя, і жінки твоїх синів із тобою. І впровадиш по двоє усього живого, із кожного тіла, щоб їх заховати живими з тобою..."

Мушу визнати, що у простонародному варіанті це звучить не так красиво. Люди кажуть просто: "всякой тварі по парє".

Не вдаючись у нюанси перекладу, зафіксуємо, що саме завдяки цьому титанічному ковчегу й вижили люди, круки, голубки, сім пар "чистих" тварин і, даруйте на слові, навіть свині...

В українській політиці початку ХХІ століття від Р.Х. відбуваються процеси, які дивовижним чином перегукуються зі старозаповітними легендами.

Що може об'єднувати водія фірми "Люкс" і почесного президента ФК "Шахтар", екс-генпрокурора, омбудсмена і фігуранта низки кримінальних справ? Це... передвиборчий список кандидатів у депутати від Партії регіонів.

Колись на Уралі, у колишній політзоні, довелось бачити скульптурну композицію – кат-наглядач і жертва-в'язень, намертво зв'язані колючим дротом. Але, здавалося, що так у житті не буває, бо це лише образ.

Список "донецьких" – не художня метафора. Це місце, де знайшли притулок голова Донецької обласної ради Борис Колесников і колишній генеральний прокурор Святослав Піскун. Номер 10 і номер 95. Зважаючи на рейтинги партії Януковича – вони вже майже депутати. Терміном на 5 років.

Святослав Михайлович, жертва "юридичного свавілля" та президентського "злочинного оточення", заявляє, що не мав жодного стосунку до порушення кримінальної справи проти свого односписочника. Мовляв, це все підлеглі, які "розперезалися", коли сам генеральний був у відрядженні...

Політичний склероз, звісно, хвороба завжди актуальна, але, на щастя, не загальна. Тож, нагадую, екс-законнику, що він цьогоріч двічі виступав у парламенті перед депутатами, наполягаючи на правильності арешту колеги.

Теза 1: "з боку прокуратури порушень щодо процедури затримання Бориса Колесникова немає".

Теза 2: "голова Донецької облради перебуває під вартою, оскільки на нього є прямі свідчення про скоєння злочину". І, як висновок, "не відреагувати генпрокуратура не могла".

І очі такі чесні-чесні... І руки, які нічого не крали... І атрофоване, за невикористанням, сумління.

Доречні публікації:

E-mail з Донецька

"Он из Донецка". Это многое объясняет

Ім'я їм… "Регіони"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді