За кого б голосували кияни у лютому?

Середа, 15 лютого 2006, 18:39

Столиця України - місце активного політичного життя. Які ж політичні настрої панують серед населення цього міста?

Рівень політичної активності киян досить високий: 86% опитаних мають намір прийти до виборчих дільниць (звичайно, не всі зможуть реалізувати свій намір, але ми гадаємо, що реальна кількість тих, хто прийде, буде досить високою).

Питання: " У березні 2006 року відбудуться вибори до Верховної Ради та місцеві Ради, які будуть проходити за партійними списками, а також вибори мера м. Києва. Якщо б вибори відбулися найближчої неділі, чи взяли б ви участь у голосуванні?"

Найбільшою політичною активністю характеризується населення віком від 45 років. Так, серед населення 45-60-річного віку – майже 92% підтвердили свою готовність прийти на вибори. Серед населення старше 60 років частка тих, хто братиме участь у голосуванні, складає 89%.

Серед тих, хто готовий прийти на вибори, найбільшою прихильністю користується Блок Юлії Тимошенко (20%). Він випереджає Блок "Наша Україна" на 4%. Умовне "третє місце" посідає Партія регіонів (8%). Долають 3% бар’єр в столиці України Соціалістична партія України (майже 4%) і "Громадянський блок ПОРА – ПРП" (3%).

Як тенденцію можна визначити те, що серед прихильників Блоку Юлії Тимошенко частка жінок є дещо вищою, ніж серед прихильників Блоку "Наша Україна" (59% проти 46%).

Серед прихильників Партії регіонів значна частка жінок (61%).

Прихильники Партії регіонів - це переважно населення віком від 45 років і старше (61%), на відміну від прихильників Блоку Юлії Тимошенко та Блоку "Наша Україна" (частка людей у віці від 45 років і старше серед аудиторії цих політичних сил не перевищує 50%).

Питання: "Якщо б вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, то за яку партію ви б найпевніше проголосували?" (до тих, хто має намір прийняти участь у голосуванні)

Вподобання киян зберігаються й відносно виборів політичних партій та блоків до Київської Міської Ради. Найбільшою підтримкою користуються Блок Юлії Тимошенко (19%) та Блок "Наша Україна" (14%).

Мають можливість подолати 3% такі партії та блоки: Партія регіонів (7%), Блок ПОРА-ПРП (6%), Блок Черновецького (5%), Соціалістична партія України (3%), "Блок "Євгеній Марчук – "Єдність" (3%) та "Народний блок Литвина" (3%).

Залишається високим рівень тих, хто не визначився, за кого буде голосувати (30%).

Питання: "Я зачитаю вам список партій та блоків, що можуть претендувати на місця у Київську Міську Раду. Якщо б вибори проходили найближчої неділі, то за яку партію чи блок ви б найпевніше проголосували?" (до тих, хто має намір прийняти участь у голосуванні)

Серед кандидатів у мери міста Київ найбільшою підтримкою користується сьогоднішній мер міста – Олександр Омельченко (36%). На "другому місці" - два кандидати: Віталій Кличко (16%) та Леонід Черновецький (15%).

Доля тих, хто не визначився, складає 24%, що менше ніж у голосуванні до Верховної та місцевої рад.

Питання: "Якщо б вибори мера м. Києва відбулися найближчої неділі, за якого з кандидатів на пост мера ви б швидше за все проголосували ?" (до тих, хто має намір прийняти участь у голосуванні)


Серед прихильників Омельченка та Черновецького переважають жінки (58% та 69% відповідно). На відміну від цих кандидатів – Кличка здебільшого підтримують чоловіки (54%). Серед прихильників Черновецького значна частка людей у віці від 45 і старше (64%).

Інформація про дослідження, проведене InMind: репрезентативне телефонне опитування мешканців Києва у віці 18 років і старше, квотоване за статтю та віком.

Розмір вибірки: 629 особи. Теоретична похибка вибірки: до 4%. Термін проведення дослідження: 5-8 лютого.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді