Костусєв додавив "Київстар"

Понеділок, 11 вересня 2006, 19:30

Оператор мобільного зв'язку "Київстар GSM" продовжить політику зниження і скасування плати за  з'єднання у нових тарифних планах, повідомляється в листі компанії на адресу антимонопольного комітету.

З 18 вересня 2006 року вводиться новий тарифний план, де плата за з'єднання (ПЗЗ) буде відсутня, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, компанія нагадує, що у введених у вересні поточного року тарифних планах "Донбас 2006", "Крим 2006", "Бізнес Донбас" і "Бізнес Крим" для контрактних абонентів та планах "Донбас" і "Крим" – для абонентів Ace&Base ПЗЗ знижено на 25%.

"Ми вітаємо дії "Київстару", спрямовані на зниження та скасування плати за з'єднання. При цьому антимонопольний комітет (АМК) очікує як від "Київстару", так і від UMC, повного виконання наших рекомендацій відносно скасування ПЗЗ для всіх абонентів" - цитує прес-служба АМК свого голову Олексія Костусєва.

Як повідомлялося, АМК наприкінці жовтня 2005 року рекомендував двом найбільшим операторам мобільного зв'язку "Київстар" та UMC скасувати ПЗЗ. Одна з причин - оцінка загальної ситуації на вітчизняному ринку мобільного зв'язку: незважаючи на те, що протягом 2003-2005 р. обсяг цього ринку збільшився майже вдвічі, його структура залишилася без яких-небудь істотних змін.

У грудні-2005 АМК порушив справу у відношенні "Київстару" за ознакою зловживання монопольним положенням, оскільки по закінченні відведеного терміну оператор категорично відмовився виконувати рекомендації комітету і не обґрунтував правомірність існуючої ПЗЗ.

В свою чергу, "Київстар" заперечив розпорядження комітету в Київському господарчому суді.

Глава АМК Олексій Костусєв припустив, що питання про ПЗЗ з українськими операторами мобільного зв'язку вирішиться до кінця 2006 року, в результаті чого ПЗЗ буде знижена або скасована для окремих категорій абонентів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді