Київ зрівнявся з Мальтою за вартістю житла

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 17:45

На сьогодні вартість житла в Києві перевищує вартість квартир на території престижної острівної держави Мальта, нерухомість якої цілком може бути скуплена одним українським олігархом.

Про це повідомляє Ліга.

У цей час квартиру в одному з нових районів Мальти з розвинутою інфраструктурою можна купити в середньому за 100 тис. дол.

Якщо ж у власність здобувається будинок, то нижня цінова планка становить 120 тис. дол. Пентхаус із декількома спальнями обійдеться в 200-300 тис. дол.

При цьому вартість котеджів і вілл традиційно для Європи наближається до 1 млн. дол.

Що стосується української столиці, то, відповідно до моніторингу пропозицій агентств нерухомості, цінова ситуація на ринку Києва на сьогоднішній день виглядає таким чином: вартість 1 кв. м житла на первинному ринку - від 1 тис. 891 дол., вартість 1 кв. м житла на вторинному ринку - від 2 тис. 350 дол.

У той же час пентхаус із декількома спальнями обійдеться в 2 тис. 800 дол. за 1 кв. м апартаментів загальною площею близько 400 кв. м.

Вартість престижних котеджів під Києвом не набагато поступається розцінкам Мальти і Європи. Так, наприклад, котедж площею 200 кв. м у Конча-Заспі обійдеться в 600 тис. дол., котедж площею 600 кв. м у районі Петропавлівської Борщагівки - 800 тис. дол.

Слід зазначити, що чинні закони Мальти захищають житло від масових придбань, для нерезидентів тут діє правило: "Одна людина - один будинок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді