Черновецький вилікує школярів від залежності

Четвер, 29 березня 2007, 15:15

Київрада ухвалила рішення про заходи для запобігання формування й розвитку Інтернет-залежності і залежності від азартних та комп'ютерних ігор серед неповнолітніх.

За схвалення такого рішення проголосував 81 депутат, повідомляє Ліга.

Відтепер дітям і підліткам забороняється відвідувати комп'ютерні клуби під час шкільних занять (з 8:00 до 14:00, крім канікул і вихідних), а також після 21:00.

Крім того, забороняється надавати неповнолітнім доступ до Інтернет-ресурсів, що пропагують порнографію, насильство, жорстокість та інші асоціальні явища.

Головному управлінню комунальної власності Київської міськдержадміністрації доручено під час укладання угод оренди з такими підприємствами передбачити, що порушення вищезгаданих умов веде до розірвання договору оренди.

Крім того, рішенням передбачене створення постійної комісії з питань контролю за діяльністю комп'ютерних та Інтернет-клубів.

Як відомо, у січні фракція Партії регіонів у Київраді зареєструвала проект рішення "Про заходи щодо запобігання формування й розвитку залежності від азартних, комп'ютерних ігор, а також Інтернет-залежності серед неповнолітніх".

У Партії регіонів відзначають, що за статистикою не менше 75% клієнтів ігрових автоматів, комп'ютерних та Інтернет-клубів - це студенти і школярі.

"Ні для кого не секрет, що подібна пристрасть негативно позначається як на психічному, так і на фізичному здоров'ї підлітків", - підкреслюють у партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді