Олія дорожчає через біодизельне паливо

Четвер, 11 жовтня 2007, 14:39

Основною причиною подорожчання соняшникової олії є збільшення закупівельних цін на насіння соняшника врожаю 2007 року.

Закупівельні ціни на насіння соняшника у вересні поточного року коливалися від 2600 до 2900 грн. за тонну, збільшившись майже в 2,5 рази у порівнянні з цінами у вересні минулого року.

Ціни на насіння соняшника встановлюються в залежності від цін на світовому ринку, цін на момент укладання договору, умов постачання, кількості товару і витрат на реалізацію.

Внутрішній аграрний ринок України, як країни зі значним експортним потенціалом у сільському господарстві, знаходиться в залежності від кон'юнктури світового ринку, відзначає Департамент аграрних ринків Мінагрополітики.

Відповідно до росту закупівельних цін на насіння соняшника, зросли оптово-відпускні ціни на рослинну олію, повідомляє "Остров".

На підвищення ціни на рослинну олію в Україні впливає цінова ситуація на світових ринках, що зростає використання рослинних олій для виробництва біодизельного палива.

Станом на 10 жовтня закупівельні ціни на насіння соняшника (2900-3000 грн. за тонну) і відпускні ціни на соняшникову олію (6800-7000 грн. за тонну) сягли свого максимуму.

Відпускні ціни підприємств на олію фасовану станом на 10 жовтня 2007 року не перевищують 8,0-8,3 грн. за пляшку (із ПДВ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді