Активісти "Знання" обіцяють заблокувати навіть Бога

Середа, 7 листопада 2007, 12:54

Голова Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін обіцяє за допомогою киян завадити силовому виселенню книгарні "Знання" з приміщення на Хрещатику.

"У мене знаходяться тисячі адрес і телефонів киян, які відповіли на мої звернення по радіо. Прийшли сюди (до книгарні) або прислали своїх представників", - сказав він, виступаючи під час акції на підтримку книгарні.

"Вони попередили, що як тільки буде спроба силового виселення цієї книгарні, достатньо буде 10 дзвінків і протягом години тут буде дві тисячі людей, які заблокують будь-кого, хто б тут не знаходився, чи мер, чи президент, чи Бог", - додав Афонін.

Разом з тим президент асоціації повідомив, що керівництво Київміськадміністрації "дуже швидко шукає компромат на магазин".

"Надійшла команда підрозділам адміністрації та мерії копати все, що є по магазину, починаючи з того, чому у них на другому поверсі стоїть ксерокс, бо він, в принципі, там не повинен стояти", - розповів Афонін.

Також він пообіцяв оприлюднити прізвища усіх депутатів та чиновників міськради, які причетні до виселення книгарні з приміщення на Хрещатику.

Організатори акції заявляють, що вона є неполітичною. Вони запросили до книгарні представників культури, що входять до мистецького об'єднання "Остання барикада" і які читають вірші у приміщенні книгарні. Також запрошено бардів, які співатимуть на підтримку магазину.

У той же час співголова фракції Блоку Леоніда Черновецького у Київській міськраді Алла Шлапак заявила, що влада Києва не планує продавати магазин "Знання" на Хрещатику, а намагається зробити орендні відносини прозорими і чесними.

"У магазина був договір з Київрадою з терміном оренди "доти, поки не почнеться реконструкція вулиці Хрещатик", - цитує Шлапак "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу КМДА.

"Однак, після реконструкції минуло вже півтора роки і весь цей час ніхто не розривав орендні відносини з трудовим колективом", - додала вона.

За словами Шлапак, є інформація про те, що приміщенням, де розташовується магазин "Знання", зацікавилося видавництво АСТ.

Видавнича група АСТ заснована в 1990 році і є лідером російської книжкової індустрії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді