З життя помаранчевої еліти: маєток Арсенія Яценюка

Середа, 5 грудня 2007, 15:10
Новий спікер Верховної Ради вигідно вирізняється на фоні своїх попередників – у нього уже є власний маєток, тому державний бюджет має шанси зекономити гроші, які виділяються для покращення житлових умов голови парламенту.

Будинок Яценюка "Українська правда" розшукала в Старих Петрівцях, на північ від Києва по вишгородській трасі. Першоякісний асфальт у цьому напрямку має просте пояснення – тут живе прем’єр Віктор Янукович.

І прямо напроти лоджії будинку новообраного спікера розташований зелений п'ятиметровий паркан заміських володінь Януковича.

33-річний Яценюк живе в котеджному містечку, що розбили на місцині, яку тамтешні мешканці називають "Лазарів сад".

Будинок Арсенія Яценюка

Будинок Яценюка – двоповерховий з червоної облицювальної цегли. Крізь паркан видно дитячий майданчик – у Яценюка двоє дівчат. Маєток спікера не кидається в очі на фоні своїх сусідів – тут багато типових проектів.

Навколо багато будинків, схожих на той, де живе Яценюк

За словами місцевих мешканців, Яценюк оселився тут півтора-два роки тому.

Як випливає з декларації Яценюка, площа його будинку складає 300 квадратних метрів, а присадибної ділянки – 30 соток.

Дитячий майданчик на дворі в Яценюка

Сам Яценюк у коментарі "Українській правді" пообіцяв запросити журналістів до себе додому, хоча спочатку він обуреним тоном прореагував на те, що репортери знайшли його нерухомість.

– А чого ви не зайшли до мене у гості, дружина вас би пустила всередину! – заявив спікер роздратовано.

Охолонувши, Яценюк розповів, що землю він скупив по 300 доларів за сотку, і вже потім замовив будівництво на цій території.

– Я був мільйонером вже у 2001 році. Моя декларація наробила галасу в Міністерстві економіки Криму, - заявив Яценюк "Українській правді".

Таким чином, нинішній спікер мав власний мільйон уже в 27 років.

У останній декларації Яценюка записано 3 мільйони 735 тисяч гривень на рахунку в банку. За словами спікера, він заплатив з них 300 тисяч податків.

Раніше ж Яценюк розповідав, що він став мільйонером, коли продав акції банку "Аваль", які йому видали при звільненні з цієї фінансової установи.

Після переїзду Януковича в Старі Петрівці земля тут стала стрімко дорожчати – сусідство з прем’єром призводить до концентрації охорони в цьому районі, що гарантує спокій місцевим мешканцям.

Крім того, це спричиняє позитивний вплив на інфраструктуру – до повороту на "Лазарів сад", де живе Яценюк, веде дорога, наче з автобану.

Яценюк не став оцінювати, скільки зараз може коштувати його маєток. "Я його не продаю", - пояснив він. Сучасна ринкова вартість нерухомості в такому місці може сягати кількох мільйонів доларів.

За цим парканом живе Янукович

У коментарі "Українській правді" Яценюк також пообіцяв, що відмовиться від пільг, які йому належать як спікеру.

– На жодній державній посаді я не брав квартиру чи будинок, - заявив Яценюк. – Даю вам стовідсоткову гарантію, що не буду брати і зараз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді