Екс-мер Києва на смерть збив людину

Четвер, 26 листопада 2009, 13:10

У середу ввечері колишній мер Києва, а нині депутат від НУНС Олександр Омельченко збив на смерть пішохода.

Інцидент стався о 21:20 на Столичному шосе у Києві на виїзді з села Чапаївка.

Омельченко їхав на позашляховику "Міцубісі Паджеро" зі сторони Конча-Заспи в напрямку Києва.

Аварія відбулася біля зупинки громадського транспорту "Віта-2", повідомляє прес-центр ДАІ Києва.

Від отриманих тілесних ушкоджень 48-річний пішохід помер на місці пригоди, розповів начальник столичного управління ДАІ Анатолій Сіренко.

Всі фото http://magnolia-tv.com/

У письмовому поясненні Омельченка, яке було надано співробітникам ДАІ, зазначено, що його автомобіль рухався в напрямку міста у другій смузі руху зі швидкістю близько 70 км/год (на даній ділянці відповідним знаком встановлено обмеження максимальної швидкості до 80 км/год).

Він також пояснив, що в селищі Чапаєвка перед його автомобілем з-за потоку зустрічного транспорту несподівано з`явилася людина.

За словами депутата, пішохід переходив дорогу в невстановленому для переходу місці, приблизно за 40 метрів від пішохідного переходу. Такі ж свідчення надав один зі свідків.

У поясненні Омельченко також вказав, що застосував екстрене гальмування аби уникнути наїзду.

Водночас, як пише "Магнолія-ТВ", за словами свідків, чоловік переходив дорогу у спеціально відведеному для цього місці по зебрі. Від удару машиною на великій швидкості пішохода відкинуло за перехід на кілька десятків метрів.

Сам депутат знаходився на місці ДТП до завершення оформлення матеріалів пригоди, а також пройшов медичну експертизу, яка засвідчила, що він був тверезим.

Однак пояснення Омельченка можуть викликати недовіру у мешканців Києва, які знають, що Столичне шосе - це траса, якою їздить українська еліта у свої заміські маєтки в районі Конча-Заспи, Козина та Українки, часто ігноруючи правила дорожнього руху. 

Раніше Олександра Омельченка звинувачували в зловживанні алкоголем. Зокрема, нардеп від блоку Тимошенко Володимир Бондаренко якось сказав про попереднього мера: "У нього прекрасне, просто воляче здоров'я: стільки років пити і залишатися при владі!"

Омельченко був обраний депутатом у 2007 році за квотою Народної самооборони, лідером якої є нинішній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Оскільки винуватець є народним депутатом, притягнення його до кримінальної відповідальності можливе лише за згодою Верховної Ради.

Наступник Омельченка, нинішній мер Леонід Черновецький, будучи депутатом, також на смерть збив 20-річного чоловіка. Це відбулося також на трасі Київ-Обухів в листопаді 2003 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді