Азаров привів Ахметова до соціалістів

Середа, 13 жовтня 2010, 21:46
Схоже, Партія регіонів визначилася зі своєю ідеологією. Нею виявився... соціалізм!

Принаймні, саме соціалістів регіонали взяли собі в партнери на рівні політичних сил Європи.

У четвер в Брюсселі Азаров як голова Партії регіонів підпише меморандум між Партією регіонів та групою Європарламенту "Прогресивний альянс соціалістів та демократів".

До минулого року партнери Азарова називалися просто соціалістами. Більшість членів цієї групи - учасники Соцінтерну. А змінили назву вони 2009 року після вступу до їх рядів італійської Partito Democratico.

Вибір Азарова на користь соціалістів як партнерів у Європі дивує.

Партія регіонів - це партія великого бізнесу. Тобто консервативна за своєю ідеологією. Той же Податковий кодекс, який вніс Азаров - явно не соціалістичний, оскільки спрямований проти малого бізнесу на користь великих корпорацій.

Далі. Соціалісти - це борці за права жінок. Вислови Азарова про те, що "реформи - не жіноча справа" є знущанням над намаганням європейських соціалістів тримати гендерний баланс.

Далі. Соціалісти - це борці за екологію. Тоді як члени Партії регіонів з числа металургійних магнатів - найбільші забруднювачі довкілля в Україні.

Далі. Соціалісти - це борці за рівноправ'я сексуальних меншин. Тоді як Партія регіонів влаштувала цілу кампанію навколо гомосексуальних зізнань Олега Ляшка.

Далі. Соціалісти - різкі супротивники будь-якого обмеження свободи слова. Тоді як Партія регіонів через своїх представників при владі почала згортання демократичних свобод в Україні.

Далі. Соціалісти - це опоненти підвищення пенсійного віку. Приклад - Франція, де соціалісти стоять в авангарді багатомільйонних акцій протесту. При тому, що у Франції час виходу на пенсію збираються збільшити на два роки, тоді як регіонали в Україні - на пять!

Партія регіонів як соціалістична - це ще більший абсурд, ніж Тимошенко як учасник консервативної Європейської народної партії.

Цікаво інше. Загалом-то за ідеологію в Партії регіонів завжди відповідав Борис Колесніков. Так от, він неодноразово заявляв, що "по большому счету, правильные ценности для Партии регионов - это ценности консерваторов". Не секрет також, що своїм політичним кумиром Колесніков вважає Конрада Аденауера - лідера німецьких консерваторів.

 Фото прес-служби Кабміну

Насправді все повинно було статися навпаки - Тимошенко зі своїм світоглядом мала бути соціалісткою, а регіонали - вступити до Європейської народної партії.

Але за місце під європейською парасолькою була боротьба, і Тимошенко виявилася хитрішою. Вона, загітована Григорієм Немирею, першою вступила до Європейської народної партії, оскільки саме до цієї сили належали лідери країн, на думку яких зважають в Україні - Німеччини, Франції та Польщі.

І сьогодні Тимошенко регулярно бомбардує Януковича звинуваченнями в репресіях від імені європейських правих.

Тож регіоналам був шлях закритий до Європейської народної партії. Довелося шукати іншу політичну силу.

В активі європейських соціалістів - друга за чисельністю фракція у Європарламенті та уряди в Іспанії та Греції, але ці країни ніколи не проявляли активності на українському напрямку.

Ще більше відрізняються світоглядні цінності європейських соціалістів та українських регіоналів. Ті їздять до роботи на метро та одягаються в мережі Marks & Spencer. І для них можуть стати культурним шоком звички нових українських побратимів з Партії регіонів: концентрація діамантових годинників, "майбахів", сумок Hermes, костюмів Бріоні, Луї Віттон та багатомільйонних маєтків на одного депутата...

Перебуваючи в Брюсселі, в середу ввечері Азаров має взяти участь у робочій вечері "в партійному форматі" за участі віце-президентів групи соціалістів. А в четвер зранку Азаров має виступити на круглому столі, організованому новими соратниками.

Важливо підкреслити - цей захід не має жодного стосунку до офіційних переговорів на рівні Європейського парламенту. Він просто організований однією з фракцій Європарламенту в його приміщенні - це чітко вказано на афіші.

Партійну приналежність цього "круглого столу" також помітна зі складу доповідачів - два віце-президента групи соціалістів Європарламенту - Адріан Северін і Ганс Свобода, а також два депутати цієї групи - Крістіан Вігенін та Марек Сівець.

 

І такий робочий графік Азарова викликає питання.

Вечеря з віце-президентами соціалістів та виступ Азарова на круглому столі не мають нічого спільного з роботою прем'єр-міністра. Це - його партійні справи.

До всього іншого, в четвер Азаров збирається відвідати музей Рубенса в Антверпені - в той час, коли Янукович вимагає від нього негайних і щохвилинних реформ!

Оскільки зустрічі з європейськими соціалістами та похід у музей не відносяться до посадових обов'язків голови уряду - а все це відбуватиметься у робочий час - то в європейській країні прем'єр мав би взяти відпустку на цей день, щоб не чути звинувачень у використанні адміністративного ресурсу.

Крім того, з графіку Азарова очевидно, що посадові обов'язки прем'єра не змушують його залишатися на ніч в Брюсселі. Оскільки останній захід на офіційному рівні - зустріч з єврокомісарами - він провів у середу вдень.

Тому ночівлю в бельгійському готелі Азаров мав би оплачувати за власний кошт. Якби був справжнім, європейським соціалістом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді