Таємниці "Межигір'я". Нова розкіш Януковича. Відео

Середа, 8 червня 2011, 14:26

Словосполучення "Резиденція "Межигір'я" поступово перетворюється на синонім не лише неприхованої корупції, але і непомірної розкоші.

Цей об'єкт перестав бути державною власністю в 2007 році - у дні, коли прем'єрство Віктора Януковича добігало кінця.

Після кількох етапів відмивання "оборудки", через фіктивні судові позови, перепродаж і банкрутство, зрештою майно опинилося на балансі донецької фірми "Танталіт", пов'язаної з Віктором Януковичем.

Після відчуження резиденції з власності держави всі об'єкти там були зруйновані, а на їх місці побудована справжня феодальна вотчина.

З того часу навколо "Межигір'я" складають легенди. Про страусів та кенгуру, яких розводить Янукович. Про ексклюзивну німецьку "обналічку" всередині маєтку площею декілька тисяч метрів, створеного майстрами фінської фірми "Хонка". Про двері з ліванського кедра за півмільйона гривень. Про люстру за 50 тисяч доларів. Про манеж для коней, марину для яхт і майбутній гольф-клуб. Про майданчик для вертольота, який обладнаний не гірше, ніж в аеропорту - що дозволяє Януковичу приземлятися навіть за нульової видимості.

У травні цього року до "Української правди" надійшла інформація, що Віктор Янукович обзавівся новою радістю в житті.

Отже, за ексклюзивним замовленням для "Межигір'я" було виготовлено унікальний в своєму роді "Палац на воді".

На базі дебаркадера президенту зробили плавучий будинок прийомів, який кілька тижнів тому був доставлений до "Межигір'я" та пришвартований у внутрішній гавані.

У пошуках підтвердження автор на човні здійснив подорож до "Межигір'я" з боку Дніпра.

"Палац на воді" сховався за деревами
 
 

Розмови отримали своє підтвердження - "Палац на воді" Януковича стояв саме там, де і казали - в затоці "Межигір'я" на березі Київського моря, поряд з голубниками Януковича. За планом забудови колишньої державної резиденції це місце має назву "Яхт-клуб".

З боку Дніпра зробити якісне фото цього дебаркадера надзвичайно складно, оскільки сама ця диво-споруда захована за зеленими насадженням набережної Януковича.

Крім того, власник човна, на якому ми здійснювали подорож, тримався на відстані, оскільки мали місце непоодинокі "наїзди" охорона Януковича на тих, хто наближався до "Межигір'я" з боку Дніпра.

Отже, довжина "Палацу на воді" Януковича складає близько 50 метрів. Вікна оформлено у вигляді ілюмінаторів - круглої форми.

За розповіддю джерел, цей ексклюзивний корабель має в собі приватний кабінет та залу для прийомів, яка завершується естрадою. "Палац" оформлено в стилі "донецький шик" - дерево коштовних порід, сусальне золото, мармур та кришталь.

Орієнтовну вартість цього "дива" можна оцінити в декілька мільйонів доларів.

Почати експлуатацію свого "Палацу на воді" Янукович планує до дня народження, який він святкуватиме 9 липня. Власне, саму подію в колі обраних він також планує відзначити на цьому кораблі.

Таємний корабель Януковича стоїть поряд з його улюбленими голубами 
Голубники Януковича 
 
 

Підпливши до "Межигір'я", ми звернули увагу на ще одну особливість.

Як відомо, головною спорудою в резиденції є так званий "клубний будинок", або його ще називають "об'єкт Хонка" - це від назви фінської фірми Honka, яка є світовим лідером будівництва з екологічно чистої деревини.

Щоб уявити масштаби цієї споруди, зверніть увагу на дрібні фігури на даху. Це - люди.

Якщо минулого року "клубний будинок" був обнесений будівельними лісами, то зараз маєток виглядає як остаточно доведений до ладу. Більше того, на одній з лоджій нам вдалося помітити вазони з рослинами. Це значить, що "клубним будинком" вже користується його господар.

 Так було...
 так стало
 

Прокол Януковича-молодшого

На сьогодні власником "Межигір'я" є фірма "Танталіт", яка має двох засновників.

Перший - це фасадна австрійська компанія Euro East Beteiligungs GmbH (99,97% акцій), акціонерами якої в інтересах анонімних клієнтів записані біржовий брокер з Відня та юрист з Ліхтенштейну.

Другий засновник та директор "Танталіту", на якому сьогодні висить все грандіозне "Межигір'я" - це громадянин України 1980 року народження Павло Литовченко (0,03%), зареєстрований у одному з київських гуртожитків.

Цей же Литовченко донедавна був співвласником фірми "Центр-авіа", яка здала в оренду адміністрації президента вертоліт для перевезення Януковича.

Після перемоги Януковича справи Литовченка пішли в гору - в листопаді 2010 року він став депутатом Київської обласної ради від Партії регіонів та одразу ж очолив комісію з питань капітального будівництва та архітектури.

"Українська правда" спробувала взяти в обласній раді телефон Павла Литовченка, але там надали лише контакт його помічниці. Зателефонувавши їй, з'ясували, що потрапили до фірми... "Танталіт". Ми залишили там прохання до Литовченка про коментар, однак протягом тижня він так і не вийшов на зв'язок.

А причини для коментаря більш ніж цікаві. Як відомо, за офіційною версією, Віктор Янукович начебто не має жодного стосунку до фірми "Танталіт" та до Литовченка особисто. Невідомо, чи залишилися люди, які в це досі вірять, але такої легенди дотримувався президент.

Проте днями ця кульгава байка зазнала ще одного нищівного удару.

Газета "Дело" опублікувала декларацію про доходи депутата Віктора Вікторовича Януковича - молодшого сина президента. Останній рядок цієї декларації містив запис - що фінансовий звіт президентського сина заповнено за дорученням... Павлом Литовченком.

Декларація сина Януковича за 2010 рік

Таким чином, це остаточно має зруйнувати міф про відстороненість Януковичів від формальних власників "Межигір'я", на яких оформлено цю казкову нерухомість.

Сам Янукович-молодший не відповів на наше прохання прокоментувати, чому Павло Литовченко замість нього заповнював декларацію депутата.

P.S. Тим часом нещодавно у вишгородській газеті "Слово" було опублікувано цікаве оголошення за підписом фірми "Танталіт".

Це підприємство, яке є формальним власником 136 гектарів "Межигір'я", сповіщає про проектування другої черги будівництва "Центру відпочинку та здоров'я" - саме таку назву за Містобудівним обґрунтуванням мають царські хороми в "Межигір'ї".

За повідомленням фірми "Танталіт", їхня діяльність буде супроводжуватися викидами в атмосферу забруднюючих речовин "від котелень, господарчого блоку, гелікоптерів при злеті, гаражних боксів та при організації будівельних робіт".

Грошове відшкодування збитків за це становитиме 280 гривень 40 копійок на рік.

За поясненням фірми "Танталіт", не позбавленим гумору, другу чергу робіт в "Межигір'ї" вони започатковують "з метою забезпечення умов для відпочинку та оздоровлення населення".

Щоправда, повідомлення не містить подробиць, яке саме "населення" буде відпочивати та оздоровлюватися у "Межигір'ї".

Можливо, ідеться про тих самих осіб, які фігурують в передвиборчому гаслі Партії регіонів "Україна для людей".

 
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді