"Беркут" "утихомирив" прихильників Тимошенко. Відео, фото

Вівторок, 11 жовтня 2011, 12:17

Поки суддя Кірєєв третю годину поспіль читає вирок Юлії Тимошенко, "Беркут" намагається "приручити її прихильників".

У день оголошення вироку до приміщення Печерського суду у вівторок зібралося сотні журналістів, депутати та кілька тисяч мітингувальників.

Багато журналістів так і не потрапили в арку перед приміщенням суду, тоді як туди запустили депутатів.

За словами журналістів, яким вдалося опинитися у залі засідань, у них невідомі жбурляли жмені битого скла, коли вони заходили в арку суду.

Присутність великої кількості міліції біля Печерського суду в столичному главку міліції пояснюють інформацією СБУ про можливі теракти, а також заявками прихильників і противників екс-прем’єра про участь у мітингах великої кількості людей.

Близько 11 учасники акції протесту в Києві вийшли на проїжджу частину вулиці Хрещатик, та заблокували рух.

За кілька хвилин міліція почала відтісняти прихильників Тимошенко з проїжджої частини Тимошенко.

Станом на 11:15 працівники МВС закінчили зачистку Хрещатика від прихильників Юлії Тимошенко, на центральній магістралі поновлено рух транспорту.

"Беркут" відтіснив мітингувальників на бордюри та заблокував їх там. Час від час у автозаки пакували особливо бурхливих прихильників Тимошенко.

Під час зачистки Хрещатика керівник "Загальновійськового союзу" Олег Калашников висловлював підтримку діям міліції, його слова лунали на весь Хрещатик.

"Проженіть цю нечисть, яка порушує закони. Приберіть цей бруд із вулиці Хрещатик. Ви – справжні сини українського народу. Дякую вам, бійці "Беркуту"! Громадяни України гордяться вами", - виголошував організатор акції проти Тимошенко.

Водночас, Олександр Турчинов під час зачистки Хрещатика заявив з трибуну біля Печерського райсуду, що партія "Батьківщини" подавала заявку на проведення акції.

Як стало відомо, 10 жовтня в 21.00, Окружний адміністративний суд Києва за позовом Київської міської адміністрації заборонив проведення масових заходів у центральній частині міста 11-12 жовтня.

Фото Мустафи Найєма

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді