Таємниці "Межигір’я". Розкіш султана

Середа, 9 листопада 2011, 10:20

Масштаби забудови резиденції "Межигір'я", що перебуває в одноосібному користуванні Віктора Януковича, вражають.

Нещодавно уявлення про цей об'єкт серед пересічних громадян склав журнал "Кореспондент", який оприлюднив фотографії володінь президента з повітря.

У жовтні сталася інша подія, яка ще детальніше розкриває, що ж насправді відбуваєтся за ажурними воротами та шестиметровим парканом "Межигір'я".

 Центральний в'їзд до "Межигір'я"

Сервіс Google Maps оновив свої зображення над територією резиденції - тепер там доступні знімки кількамісячної давнини, станом на 27 серпня 2011 року.

Враховуючи, що попередня версія космічної фотозйомки датована 8 червня 2010 року, зараз виборці України можуть порівняти, як розбудувалося "Межигір'я" за перший рік перебування Януковича на посаді президента.

Після побаченого вони можуть оцінити весь цинізм останніх заяв глави держави про відсутність в держави коштів на соціальні виплати.

Одним словом, якщо хтось шукає наочні приклади втілення гасла "Україна для людей", то йому достатньо подивитися на "Межигір'я" за допомогою супутникової зйомки.

 
 
 
 

Як відомо, основний об'єкт у "Межигір'ї" - це маєток від фінської фірми-виробника ексклюзивних будівель з дерев'яного бруса "Хонка".

Саме в цьому палаці, який з одного боку виглядає триповерховим, а з іншого - п'ятиповерховим, за інформацією джерел, став мешкати Віктор Янукович після введення об'єкту в експлуатацію.

 Головний об'єкт на території "Межигір'я". Хто тут може жити, якщо не Янукович?
З одного боку "Хонка" має три поверхи, а з іншого... п'ять

Той  же двоповерховий будинок будинок, який Янукович показав обраним журналістам влітку 2011 року як свій власний, насправді зараз більше не експлуатується президентом. 

За інформацією джерел всередині резиденції, тепер це - будинок для гостей. Янукович тут справді жив, поки добудовувалася гігантська п'ятиповерхова "Хонка".

Біля справжного палацу резиденції "Хонки" розкинувся парк з декоративними рослинами і штучними водоймами. На фото видно, що за рік президентства Януковича всі роботи були доведено до кінця.

 
 
 
Будинок, який Янукович показав журналістам, насправді призначений для гостей? 

Поряд з основним будинком "Межигір'я" розташований підземний тир, боулінг, критий тенісний корт і оздоровчий корпус. Все це було побудовано декілька років тому - тож протягом 2010-го ландшафт не змінився.

 
 

За ділянкою, де стоїть "Хонка", зараз можна спостерігати величезний пустир з піску.

Ще минулого року тут були виноградники, але їх вирубали. На цьому місці - у самому розпалі роботи зі спорудження поля для гольфу.

Гольф-клуб має стати одним із найяскравіших об’єктів на території "Межигір’я". За допомогою супутникових знімків видно, що це буде не маленька галявина, а повноцінне поле для гольфа.

Сам Янукович одного разу зізнався, що дуже любить цю гру та навіть показав журналістам свою колекцію ключок.

 
 
 

Про масштаби поля для гольфу можна судити, якщо подивитися на нього в порівнянні з резервуаром Київської гідроакумулюючої електростанції.

 

Гольф – це естетичне задоволення, яке вимагає шалених коштів. Звернемося до профільного видання - golf.ru:

"Стоимость строительства типичного поля для гольфа с 18 лунками составляет от двух до трех миллионов евро. Обратите внимание, что это затраты на строительство только самого поля. Дополнительных расходов потребует инфраструктура: здание клуба, хозяйственные постройки, навес для тренировочного поля, подъездные и внутренние дороги и тропинки, мосты и т.п. Дополнительные расходы будут равны стоимости строительства самого гольф поля... Для поддержания хорошего состояния поля с 18 лунками необходимо иметь сельскохозяйственные машины на сумму не менее 400 тысяч евро..."

Протягом останнього року на території "Межигір'я" з'явився вертолітний майданчик з ангаром. Влітку 2010-го там був пустир. Сам вертоліт для президента, як уже писала "Українська правда", за кошти бюджету орендують у фірми "Центравіа", яка споріднена із формальними акціонерами самого "Межигір'я".

 
 

Неподалік вертолітодрому - ще одна новинка "Межигір'я". Рік тому тут був пустир, зараз - велика біла споруда. Це - гаражний комплекс для колекції автомобілів господаря резиденції. За інформацією джерел, гараж розрахований на сімдесят одиниць техніки.

 
 

Також розпочалося будівництво яхт-клубу.

Цікаво, що еллінг зводять на ділянці, яка межує з "Межигір’ям" – це значить, що власники колишнього урядового майна отримало ще один шмат землі уже за межами резиденції, прямо біля резервуару Київської ГАЕС.

Біля ангару для яхт також побудували пожежну частину.

 
 
Ангар для яхт і пожежна частина біля "Межигір'я" 

На місці ж, де передбачався раніше яхт-клуб, тепер стоїть пришвартований "палац на воді". Про цей дебаркадер, оздоблений сусальним золотом, кришталем, мармуром і деревиною цінних порід "Українська правда" писала влітку цього року.

Саме на цьому "палаці" президент може втілити свої таланти співака караоке, про які розповів його колишній охоронець.

 
 
"Палац на воді" Януковича ледь проглядається крізь дерева

Неподалік від двоповерхового будинку, де жив Янукович до завершення будівництва "Хонки", зараз зводиться кінний клуб.

Версія Януковича, який показав цей маєток як своє помешкання, не витримує критики. Адже в декількох метрах від нього розгорнувся масштабний будівельний майданчик. Чи може хтось навіть уявити, що президент живе по сусідству з таким котлованом?

Сам Янукович є пошановувачем цих тварин - не дарма президент Польщі подарував йому під час державного візиту двох скакунів.

 
 
 

Також за останній рік біля центрального в'їзду в "Межигір’я" виріс триповерховий адмінбудинок – це приміщення для структур, які обслуговують резиденцію - будівельні компанії, ландшафтні роботи, охорона, прибирання території.

 Адміністративний корпус для персоналу, що обслуговує "Межигір'я"

Облаштування "Межигір'я" його тіньовим власником триває. Про масштаби робіт, які тривають за гігантським парканом, свідчить інформація, отримана "Українською правдою" від надійних джерел. Так, влітку для потреб резиденції на Орліковському спеціалізованому кар'єрі в Полтавській області була закуплена баржа негабаритного бутового каміння.

Його зазвичай використовують при берегоукріплювальних роботах та зведенні гідротехнічних споруд. "Межигір'я" продовжує розростатися...

Далі буде

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді