Позов Луценка проти Пшонки в США

Вівторок, 31 січня 2012, 11:18

"Українська правда" публікує повний текст позову Юрія Луценка до американського суду проти генпрокурора Віктора Пшонки, його першого заступника Рената Кузьміна та слідчих по його справі.

У вівторок Генпрокуратура повідомила, що поки не отримувала жодних документів з Федерального суду округу Колумбія, куди позивається Луценко.

"Поки що жодних офіційних документів з цього приводу до осіб, згаданих у позові Луценка, не надійшло. Тому які можуть бути коментарі, якщо немає ще документів? Невідомо, про що там йдеться", - сказав речник прокуратури.

Таким чином, завдяки публікації повного тексту позову українські прокурори знають, до чого готуватися.

Інформація про позов Луценка до Пшонки, Кузьміна та їхніх підлеглих у США з'явилася напередодні.

Луценко вимагає визнати його кримінальне переслідування незаконним і політично мотивованим, а також стягнути на його користь компенсацію моральної шкоди, сума якої в заяві не уточнюється.

В обґрунтування підсудності справи американському суду позивач наводить Закон про правопорушення щодо іноземних громадян, що дозволяє розглядати в США порушення прав людини закордоном.

У понеділок ввечері адвокат Луценка Ігор Фомін повідомив, що Федеральний суд округу Колумбія позов Луценка прийняв до розгляду.

У разі, якщо суд визнає свою юрисдикцію над цим позовом, а Пшонка та Кузьмін не з'являтимуться за викликом, це фактично зробить їх нев'їздними до США.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді