Тимошенко та Яценюк об'єдналися

Понеділок, 23 квітня 2012, 16:39

Юлія Тимошенко офіційно поступилася Арсенію Яценюку першою позицією в списку партії Батьківщина на наступних парламентських виборах.

У понеділок в київському готелі "Рив'єра" Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов оголосили про створення спільного списку, куди увійшли поки що шість партій: "Батьківщина", "Фронт змін", Народний рух, "Реформ і порядок", "За Україну", "Народна самооборона".

 
 
 

Турчинов зачитав декларацію єдності, підписану Яценюком і Тимошенко - остання зробила це з Качанівської колонії за посередництва адвоката Власенка.

"Ми заявляємо про наше об’єднання... Наші політичні сили сформують єдиний список на виборах та узгодять своїх кандидатів у мажоритарних округах", - сказано у документі.

 

"Законодавство забороняє участь блоків на виборах, тому єдиний список буде сформовано на основі партії "Батьківщина" як найбільш рейтингової опозиційної сили. Його очолять Юлія Тимошенко і Арсеній Яценюк як найбільш рейтингові опозиційні політики", - йдеться у декларації Тимошенко і Яценюка.

"Для мене дуже важливо те, що під цієї декларацією стоїть особистий підпис Юлії Володимирівни. Наші стосунки не завжди були безхмарними, але ми зробили дуже серйозні висновки. Ми переступили через багато що і залишили це у минулому", - оголосив Яценюк.

Він додав, що для участі у виборах за списком "Батьківщини" члени "Фронту змін" будуть змушені "виконати технічні формальності" - щонайменше тимчасово стати позапартійними.

Яценюк оголосив, що опозиція готова підтримати Віталія Кличка на виборах мера Києва та все ще сподівається, що він надасть для узгодження список своїх мажоритарників.

За словами Яценюка, об'єднання опозиції у єдиний список на виборах може започаткувати створення спільної партії. Для початку депутати від партії "Батьківщина" мають вступити до громадської організації "Фронт змін".

"Це є запорукою до серйозних перемовин про формування єдиної партії", - додав Яценюк.

 
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді