Як бритоголові "журналісти" вирішують долю виборів

П'ятниця, 2 листопада 2012, 11:33

Ці хлопці в шкірянках і спортивних штанях вже стали неодмінною ознакою проблемних округів. Туди, де кандидати не можуть чесно відстояти свій результат, неодмінно приходять вони – "бритоголові журналісти".

Вони працювали в 95-му окрузі Мельника, були в сутичках в 215 окрузі Іллєнка-Гереги, їх бачили в 223 окрузі Пилипишина-Левченка.

В 95-му в понеділок "Беркут" навіть не поворухнув пальцем, щоб прибрати сотню цих "журналістів" з окружної виборчої комісії, роботу якої вони блокували 5 годин. Ба більше, "Беркут" делегував цим невідомим борцям за "справедливість на виборах" право охороняти засідання Окружної виборчої комісії.

Втім, браткам у спортивках видалося недостатньо "вартувати справедливість" ОВК, і у четвер під їх охорону потрапив Окружний адмінсуд Києва.

 

Саме там свободівець Олександр Марченко оскаржив підрахунок голосів у 90 окрузі Київщини. Судячи з даних ЦВК, поки там перемагає екс-охоронець Юлії Тимошенко і перебіжчик Віталій Чудновський. Втім "Свобода" переконана, що дані, які виведені на сайт ЦВК, сфальсифіковані.

За їх словами, ОВК вбила дані голосування за Марченка і інших кандидатів в колонку Чудновського.

- 29 жовтня ми сиділи на засіданні комісії і ретельно записували дані протоколів дільничних комісій, які здавали свої документи. Коли було оброблено більше 40% бюлетенів, ми побачили, що на сайті ЦВК відображаються інші результати по дільницях, і начебто перемагає Чудновський. Ми стали звірятися з протоколами інших кандидатів, і вони збіглися один в один.

Тоді ми звернулися до голови комісії зі скаргою і вимогою допустити нас до серверної і показати, що там відбувається з результатами і які протоколи туди вбивають, – розповів у суді свідок від "Свободи" Олександр Хозєєв.

За його словами, три дні вони намагалися подати скаргу ОВК на неправильний підрахунок, але там відмовились навіть її реєструвати. Більше того, Хозєєва міліція виставила з окружкому, щоб не заважав роботі.

- Тоді ми подали до суду. І коли вчора Марченко заходив до суду, то його зустріли ці братки, а один навіть показово перезарядив пістолет, – каже Хозєєв.

У четвер історія повторилась. Засідання суду ретельно охороняють під сто "журналістів" у треніках.

Щоб потрапити в суд справжнім журналістам доводиться заходити через "чорний хід" і підніматися пішки сходами на 10 поверх. Піднятися на ліфті неможливо. Коридор, що веде до приміщення суду, зайнятий приблизно 30 молодиками, які нікого туди не пускають.

 

Біля дверей з "чорного входу" теж сидить 10 молодиків.

- Да, надо не допустить этих неофашистов к власти. – говорить один другому.

Коли журналісти відкривають двері суду – молодики дуже здивовані.

- А вы как сюда попали? – невдоволено питають вони, і заступають спинами двері до зали, де проходить засідання суду.

- А ви хто? – питають журналісти.

- Мы? Те, кто и вы, – діловито відповідають хлопці.

- А яке ви ЗМІ представляєте? Може посвідчення покажете, – іронізують журналісти.

- А ми від "Свободи", – кидає їх керівник братків з кутка коридору.

- Невже? А посвідчення у вас є нашої організації, – питає його Марченко.

- А ви підіть краще тих своїх спитайте, які стоять надворі, – огризаються інші молодики.

Надворі правда стоїть десь з 30 свободівців. Але ж це не 50 в коридорі суду під залом засідання.

- Так може ви теж би там надворі постояли. Чому ви тут під дверима зібралися? – знову іронізують журналісти.

- Ми тут, щоб вони (свободівці) під цими дверима не стояли, – відповідають хлопці у треніках, вальяжно сідаючи на столи.

За спиною чується, як головний серед хлопців дзвонить комусь і питає "Мішу з Оболоні". А ще раніше в розмові з іншою особою по телефону він згадує прізвище Чудновського.

Як розповів УП Ігор Д., який працює спостерігачем на цих виборах, хлопці в шкірянках і треніках відомі ще з виборів у Вишневому і Обухові. За його словами, це рекетири або вихованці спортивних інтернатів. Їх звезли з Обухова, Ірпеня, Білої Церкви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді