Угода про асоціацію між Україною і ЄС. Експорт товарів сільського господарства. Інфографіка

Вівторок, 22 жовтня 2013, 12:31

Головним результатом підписання угоди між Україною та ЄС стане створення зони вільної торгівлі – поглибленої і всеосяжної. Будуть усунуті бар’єри в торгівлі не лише товарами, а й послугами, а також частково спроститься рух робочої сили.

Отже, ключовий розділ угоди – щодо торгівлі й торгівельних питань – ми проаналізували у двох наступних інфографіках.

У тій, що ми презентуємо на цій сторінці, представлені зміни, які очікують на українських виробників сільськогосподарської продукції. Саме в цій галузі буде проведено найбільше реформ і усунено найбільше нетарифних обмежень.

Санітарні та фітосанітарні заходи, сертифікація і метрологія, проходження митниці, ринковий нагляд, оцінка відповідності – Україна бере зобов’язання максимально наблизитися до стандартів ЄС у всіх цих сферах.

Тарифні ж обмеження на експорт української с/г продукції ЄС скасує частково – 85% товарів ввозитимуть до ЄС без мит, а на решту 15% введуть нульові тарифні квоти.

Перелік основних видів продукції та квоти на них ви можете побачити на інфографіці. Більше інформації – в тексті угоди й додатках

 Натисніть, щоб побачити збільшену картинку

Інфографіку виготовлено громадською організацією "Центр-UA" спільно з TEXTY.org.ua за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді