ШТУРМ БАРИКАД. 11 грудня. НІЧ ТА РАНОК СПРОТИВУ

Середа, 11 грудня 2013, 01:18

1:02 Беркут почав ламати барикади на вулиці Інститутській, повідомляють Українській правді очевидці.

Величезна кількість  Беркуту рухається від Оперного театру в бік Київради.

Люди співають гімн, кричать "Міліція з народом" та "Разом і до кінця". Окрім того, мітингувальники кидають в силовиків сніг і ллють воду.

Сортувати
12:08

Після довготривалого протистояння з Беркутом і Внутрішніми військами і пілся того, як силовики залишили територі, люди стали наводити лад на Майдані

Kristina Berdinskikh
Генеральная уборка Майдана ‪#‎ЄвроМайдан‬ ‪#‎euromaidan‬

 
 
11:32

10 автобусів зі співробітниками спецпідрозділу "Беркут", які виїхали із Майдану, розташувалися біля Палацу спорту у Києві.

Більшість із співробітників "Беркута" знаходяться в самому Палаці спорту, деякі з них сидять у автобусах.

"У нас відпочинок і перекус", - цитують "Українські новини" одного зі співробітників "Беркуту".

11:17

Утрішня спецоперація "Беркута" біля КМДА. ФОТО Євгена Котенко

 
 
 
 
 
 
11:16

Андрій Парубій Євромайдан. Українці! Побратими! Ми перемогли! Ми вигнали "Беркут" з Майдану. Ми відновлюєм барикади. В Київ під'їжджають і під'їжджають люди, підходять кияни. Ввечері нас тут має бути мільйон. Слава Україні!

11:14

Дякую всім, хто провів сьогодні ще одну ніч на Майдані, думаю, найважливішу ніч. Вона була важкою.

Такої кількості Беркуту я в житті ще не бачив. І це продемонструвало те, як влада нас боїться. Вона зібрала весь Беркут.

10:54

Депутат Andriy Shevchenko написав у Твіттері близько 10:15: "Ми вивели перший автобус Беркуту з-під Київради. Коштує неймовірних зусиль стримувати людей. Тут Кошулинський, Мохник, Лунченко, ще свободівці"

"Всі три автобуси Беркуту ми вивели з-під Київради. Зухвала провокація. Кинули півсотні бійців як гарматне м'ясо, щоб їх розтерзали", - зазначив він.

"Знадобилися година умовлянь, розбите вікно і димові шашки. Люди у нас золоті. Самі стримали агресивних і провокаторів. Гнусний почерк влади", - додав Шевченко.

Наступ "Беркуту" відбили.

10:38

На Майдані - Вікторія Нуланд, заступник держсекретаря США, Вони стала волонтером і роздає громадянам їжу.

З великого пакета вона пригощала людей печивом, булочками і хлібом, передає Інтерфакс-Україна.

Дипломат також на Майдані підійшла до місця, де стоять представники Внутрішніх військ, і запропонувала їм печиво. Правоохоронці частування взяли мовчки і подякували Нуланд посмішками.

 
 
10:23

Tamara Kudryavchenko: "Бойцы из Внутренних войск уходят... под аплодисменты людей". 

фото Алиева Наримана
фото Алиева Наримана
10:16

"КМДА отбили.... Беркут валит домку" - Oksana Denysova

Під КМДА відбивають штурм
Під КМДА відбивають штурм
10:10

"Беркут" шикується в колони й відходить від Майдану Незалежності 

10:07

"Беркут під Київрадою. Блокада. Це була жесть!!! я жива, якщо що" - Oksana Denysova

10:06
Andrei Kurkov Еще никогда отношения между властью и обществом не были так близки - они стояли друг напротив друга на расстоянии вытянутой дубинки.
10:03

Біля мерії Києва стає дедалі більше мітингувальників

КМДА, 11 грудня 2013 року
КМДА, 11 грудня 2013 року
09:41

Люди оббивають кригу з асфальту на Михайлівській.

Євромайданівці оббивають кригу. Фото Оксани Денисової
Євромайданівці оббивають кригу. Фото Оксани Денисової
Майдан уранці 11 грудня
Майдан уранці 11 грудня
09:30

На Майдані зберігається статус-кво. Під КМДА співають Гімн України.

А до Маріїнського парку тим часом підтягуються прибічники влади

09:24

Натовпи людей ідуть із Поштової площі на Майдан Незалежності.

Станції метро Льва Толстого і Палац спорту перевантажені, люди подовгу стоять у натовпі, аби пройти. Працівники метрополітену роблять оголошення знервовано. Люди напружені. 

Близько 9:10 вулицею Шовковичною проїхала спецтехніка, зокрема машина з написами "піротехніка" й "розмінування".  На Богомольця – декілька міліціонерів. 

09:06

"Беркут", що штурмував КМДА, ховається в автобуси. Мітингувальники кричать їм "Їдьте геть!".

09:01

Почався штурм КМДА. З 2 поверху будівлі мітингувальники ллють воду.

08:55

З Майдану Незалежності відходить частина силовиків. Одні мітингувальники кричать їм в слід "Молодці!", інші - "Ганьба!".

08:53

ВВшников из здания КГГА поливают ледяной водой из шланга

08:46

До будівлі КМДА під'їхали 3 автобуса "Беркута". В середині адмінбудівлі забарикадувались близько 200 мітингувальників.

08:38

У середу зранку силові підрозділи заблокували прохід з Майдану в напрямку Європейської площі, створивши щит з 15 автобусів.  

08:38
Димові гранати, які вночі використовували при спробі розгону #ЄвроМайдан.

 

‪#‎ЄвроМайдан‬ у облозі "космонавтів". Тільки на розі з Михайлівською півтисячі бійців. Вночі відбили атаку, але вже зараз мітингувальники починають розносити їм чай. Треба припиняти ці ігри в добрих силовиків. Це їх вибір - бути на боці диктатора.
 
08:29

Міліція знесла намети на Михайлівській площі. Протестувальники переносять теплий одяг та бочки на територію Михайлівського монастиря. На площі знаходяться 3 міліцейських автобуси, 2 мікроавтобуси, а також близько 15 "беркутівців".

Вулицею Михайлівською в бік Майдану Незалежності поїхав автобус.

08:28


Sevgil Musaieva

Отстояли. 

Я никогда в жизни так не ждала рассвета. Страшно было первые два часа. Стало спокойнее на душе, когда люди начали стекаться на Майдан. Я не могла поверить до последнего и мне даже сейчас кажется, что это был страшный сон.
Такого прощать нельзя.
08:26

Міліція повідомила про 8 затриманих під час сутичок вночі на Майдані. За даними "Удару", затриманих 10 осіб.  Депутат Оробець заявила, що 8 людей правоохоронці вже відпустили.

08:18
Леся Оробець Повідомляють жителі Інститутської, що по ній їдуть у напрямку Арсенальної нові і нові автобуси з міліцією. На деяких знаки "Обережно діти!". І то правда - вигнали курсантів-хлопчаків і прикривалися ними як живими щитами, зокрема з боку Михайлівської. Щойно проїхало 7 автобусів. Упирі тікають, сонце встало!
08:05

3 автобуси біля Будинку профспілок відділили проїзд від Європейської площі до Майдану незалежності

08:04

Цікаву історію розповів Анатолій Борсюк - його розбудили дзвони Лютеранської церкви, яка ніколи не дзвонить...

Ріг Тараса Шевченка і Прорізної - зараз там скупчуються машини. Декого все ж пропускають...
 
07:27

Світає. Восьма година штурму Майдана. З першими променями сонця нечисть має повернутися в казарми

07:26
Слава тем людям, которые простояли ночь. Но решающим будет день. Если Киев не выйдет на улицы, то проиграна не одна битва, а вся война. Кто-то устроил это и сливает Януковича? что ж, наши интересы в данном случае совпадают. Нам не нужен ни президент-диктатор, ни президент-слабак, которому не подчиняются силовики, ни президент-нарцисс, наивно думающий, что всё под контролем. Когда встанет солнце и бесы рассеются, мы посмотрим, что за змей стоит по ту сторону Калинова моста. Но сейчас нужны силы. Все силы.
Не ходите сегодня на работу, если только вы не пожарный или водитель автобуса (ну, вы знаете, что такое жизнеобеспечение большого города). Если бесы победят, работы всё равно не будет: в их экономической модели нас с вами всё равно нет, там лишь торговля землей и распил бюджета. Обращаюсь к малому и среднему бизнесу: вам уже всё должно быть понятно.
Сегодня ночью они узнали, что такое 10 тысяч героических мужчин. Днем они должны узнать, что такое 500 тысяч разозленных мужчин.
07:02

Майдан виконав гімн України. Мітингувальники запалили вогники-мобільники. Почався новий, 20-й день, протесту.

07:01

Андрій Іллєнко

Розбиту Беркутом голову кілька годин тому зашили, боротьба продовжується.

06:53

Очевидець в ефірі 5 каналу повідомив, що є затримані під час сутичок 11 грудня. Один з них тяжко поранений в голову. Затримували правоохоронці з Криму

06:46


Mykhailyna Skoryk

Тарас Чорновіл зі сцени просить пробачення за 4 роки в ПР - каже, це була ганьба.
06:39


Olga Chervakova

Штурм барикади біля профспіок перейшов у фазу переговорів. Гриценко ходить між Беркутом і внутрішніми військами і по олному переконує бійців відійти. Команир міліційського підрозділу, тим часом, веде перемовини зі співобітником МНС (чи як воно там) і просить їх пиляти паркан. Коли той погодився, Гриценк став перед бензопилою і зпинив руйнацію барикади. Зараз штурм барикади поставлено на паузу. Як колись євроінтергацію )))
06:29
Ведучий зі сцени:беркутівці там стоять і їм дуже не жарко...ми пропонуємо їм порухатися під нашу музику,зроблять вранішню зарядку 
Профсоюзы ощетинились
 

Провокатори кинули в Беркут піротехніку.

;;;
06:19

Майдан скандує, звертаючись до силовиків: "Зброю здавай - поруч ставай!".

06:17

Станції метро Хрещатик та Майдан Незалежності працюють лише як пересадочні.

06:10

Під час розблокування центральних вулиць Києва отримали тілесні ушкодження 10 бійців внутрішніх військ. Про це повідомляє прес-служба МВС.

05:51

Руслана зі сцени закликає студентів вийти на Майдан.

05:48

Мітингувальники утримують настиск з боку Михайлівської площі та вулиці Інститутської. Спецпідрозділи не вчиняють активних дій. Силовики масово присутні на обох підступах біля Бутинку профспілок. Вони продовжують перекривати доступ до Європейської площі, вишикувашись кордоном біля Майдану незалежності.

05:44

Леся Оробець зі сцени оголосила, що посол США розшукує Арсенія Яценюка для зустрічі з заступником Держсекретаря США Вікторією Нуланд.

05:32

Держдеп США відчуває почуття огиди до дій української влади

05:31

Олександр Данилюк: люди зідзвонюються і йдуть на Майдан пішки

05:31

Святослав Вакарчук розповів, що приїхав на Майдан, як тільки почув про події.

"Конституція каже, що єдине джерело влади – народ, якщо народ не згоден – він виходить на мирні протести. Якщо мирні протести нахабно розганяють, люди починають здійснювати своє народовладдя таким способом, як зараз", - сказав Вакарчук.

"О 1 годині ночі мені стало страшно, але я кинувся сюди. Люди теж кинулися. Свобода і гідність є одними з найважливіших європейських цінностей. Хочу,щоб свобода і гідність поважалися всіма і владою в тому числі", - зазначив він.

Стоятиму стільки, скільки треба буде. Все тільки починається.

 
05:30


Borys Gudziak Dear Brothers and Sisters!
In Kyiv the weather is FREEZING -10 C
Long live the heros of the maidan who have stood up to the special forces and made it through the threat and cold of the night warming the hearts of the world by their peaceful witness!
Spread the story of their courage and fortitude!
+Borys
05:24

Святослав Вакарчук в ефірі 5 каналу назвав те, що відбувається на Майдані Незалежності історичною подією.

"Цю історичну подію ми мусимо не святкувати, а мусимо стояти тут... Люди стоять в касках проти правоохоронних органів, які утримуються за рахунок платників податків", - зазначив лідер гурту "Океан Ельзи". 

05:19


Oksana Denysova

Знову штовханина...самооборонці відтісняють беркут від профспілок...ліуарі виносять постраждалих...їх небагато....легкі забої та газ
 
 
 
05:18

Депутат Партії регіонів Олег Царьов був присутній під час штурму наметового містечка з боку Європейської площі. Про це повідомив журналіст Вахтанг Кіпіані, який бачив це на власні очі. Він розповів, що близько 2 ночі намагався пройти на Євромайдан, однак міліційське керівництво не пускало. Кіпіані вдалося пройти на територію тільки після того, як він побачив, що генерал-лейтенант дозволив пропустити на Майдан Царьова з кількова невідомими людьми. 

05:12


Volodymyr Ariev

Відбили групу провокаторів, які йшли на ‪#‎Євромайдан‬. З арматурою, на касках свастики, з газовими балонами. Пильнуємо!

05:08

Iryna Gerashchenko

Члени ПР!!!! Ви спите? Чи дивитесь дикі танці беркута по ТБ? Ви ще у вашій партіі??? Це ви створили цього монстра. Тиждень тому у вас був шанс його приструнити, відправивши мирно у відставку уряд, враховуючи очікування і вимогу суспільства. Сьогодні ви всі прокляті украінцями, бо іх кров на ваших руках.

05:04
Мои украинские друзья, думаю, все видят в режиме реального времени по украинскому 5-му каналу. Московским же расскажу, что сейчас на экранах: ситуация удивительным образом переломилась - в который раз, кажется, инициаторы новой силовой акции ошиблась в своих расчетах - видимо, им показалось, что протестующие на исходе третьей недели демонстраций устали, выдохлись - ан нет, глубокой ночью тысячи киевлян устремились на майдан. Видно, как соотношение сил буквально с каждой минутой меняется не в пользу "Беркута", который в какой-то момент остановился, а теперь к нему с тылу заходят толпы демонстрантов. Боюсь, в Украине столько же "Беркута" не наберется. 
Разве что "ограниченный контингент" срочно приглашать... А если серьезно, мне очень интересно, как же власти, все-таки, додумались это устроить в ситуации, когда из Киева еще не отбыли высокопоставленные иностранные эмиссары, которых высокопоставленные украинские руководители всего несколько часов назад заверяли в своих миролюбивых намерениях?! Что они им завтра скажут - если они вообще станут с ними встречаться?! И еще интересно, они вообще знают, какая разница во времени между Киевом и Нью-Йорком?! Они же, блин, обеспечили все службы новостей в Америке - в их вечерний прайм-тайм - главной новостью из мирно спящей Европы с роскошной драматической картинкой! 
Скоро заработает метро, и народа подтянется в разы больше... Первую глупость власти сделали с ночь с 29 на 30 ноября, разогнав крошечный и абсолютно безобидный "студенческий" майдан. Сейчас, кажется, власти наступили на те же самые грабли... "Мы живем, под собою не чуя страны" - это сегодня про них.
05:03

На Майдані вже близько 15 тисяч мітингувальників. Таксисти безкоштовно підвозять людей, які так рано хочуть приєднатися до акції протесту.

05:00

Гімн зі сцени у виконанні Руслани. Натовп дружно підспівує.

04:58


Sevgil Musaieva

Зачищают палаточный городок со стороны Европейской. Людей на площади уже намного больше. Беркут снова в несколько рядов выстраивается со стороны улицы Институтской
04:56

З Будинку профспілок евакуюють пресу. Інформація про перехід Грифона на бік людей - неправда

04:55


Nathalie Tarasovska

Біля профспілок бійка. Беркут штовхає + на ходу намагається зносити намети. Витісняють хлопців

Olga Chervakova

З будинку профспілок евакуюють пресу, Парубій скаав, що готується штурм. Всередині будівлі на 2 поверсі - барикада зі столів і стільців

04:47

Віталій Кличко прийшов до співробітників внутрішніх військ, які відтісняли мітингувальників на вулиці Інститутської, та веде з ними переговори. Видно, що деякі з силовиків намагаються з ним сфотографуватися.

04:45


Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко)

Чоловік 2 години тому помчав на Майдан "стояти проти беркутні", подзвонив - і сповістив, що це не Беркут, а - по периметру - ВВ, 18-літні дітваки-курсанти ("І що робити будете, хлопці, коли Беркут піде бити людей? теж бити будете?" - "Нє, - шморгають носами, - будем вас захищать" - !!!). Всі іноземні кореспонденти, розгублені, наввипередки твітять (i теж дзвонять!) - і схоже, це й є головна мета сценаристів: акція для Кетрін Ештон, плювок у писок Брюсселю - знак ПРИПИНИТИ ПЕРЕГОВОРИ.

04:43

Oksana Denysova

таксисти оголошують загальнокиївський страйк і підвозитимуть мітингувальників на Майдан-оголошення зі сцени.
На Майдані Вакарчук... лунає "Вставай".
Зі сцени закликають депутатів і самооборонців пройти у проспілки...силовики намагаюьься захопити штаб.
 
04:43

Andrey Plakhonin

Киевский Грифон на Лютеранской защищает нас от Беркута. Держимся.
04:42

На сцену піднявся Славко Вакарчук та Фома з гурту "Мандри". Вони закликали силовиків не виконувати злочинних наказів.

04:39

Зі сцени зачитують витяг із законодавства про те, що виконання судових рішень вночі заборонено

04:35

Леся Оробець зі сцени оголосила, що на Лютеранській київський "Грифон" розвернувся спиною до протестувальників та захищає їх від "Беркуту".

У цей час на Інститутській мітингувальникам вдалося трохи відтіснити силовиків вверх по вулиці.

04:31
Хотіли каток?? Зараз заливають просто на сходах КМДА
 
04:29

На вулиці Інститутській вже кілька годин продовжується протистояння. "Беркут" намагається відтіснити натовп вниз по Інститутській на Майдан. Силовики застосовують сльозогінний газ. Час від часу над натовпом з'являються хмари диму. Поряд із натовпом молоді дівчата роздають воду та чай, аби зняти синдром отруєння сльозогінним газом. За годину активних дій "Беркуту" вдалося лише зруйнувати барикаду та відсунути натовп на 30 метрів вниз. На місці протистояння на Інститутській зараз перебуває кілька тисяч людей.

04:24


Iryna Gerashchenko

Паркова в бік Хрещатика закрита. З інших вулиць теж намагаються не пускати. Там вся наша фракція- чоловіки і жінки, там Кличко. Десь там, на Майдані, моі абсолютно аполітичні друзі, яких ця хунта змусила зацікавитися політикою, бо вони не хочуть дити в совковій резерваціі. Знай, янукович, якщо з ними і іншими МИРНИМИ громадянами хоч щось трапиться, я....

04:15

Через "Беркут" "швидкі" не можуть дістатися до постраждалих. Карети "швидких" знаходяться по кутках Майдану  - з вулиць Прорізна, Грінченка, Городецького та біля Будинку профспілок. Постраждалих варто доставляти туди

04:13


Sevgil Musaieva

На сцене появился Яценюк. Возмущается тому, что Кэтрин Эштон была здесь 5 часов назад. " он плюнул в лицо США, Европе и 46 миллионам украинцев"
04:10

З натовпу на Інститутській винесли ще одну людину, що постраждала у сутичці з "Беркутом". Це мітингувальник. Він виглядає так, ніби отруївся газом.

04:10
 
04:07


Olga Chervakova

Баррикаде на Институтской - хана.
04:04

Руслана разом з депутатами зі сцени традиційно співає гімн України

04:03

Міліція застосовує сльозогінний газ на Інститутській, намагаючись відтиснути мітингувальників вниз на Майдан. Це протистояння продовжується вже приблизно 2 годин. Люди продовжують тримати оборону потроху спускаючись вниз. З натовпу медики винесли на носилках одного "беркутівця". 

03:55


Sevgil Musaieva

Коммунальщики почему-то в кроссовках и, скорее всего, это просто переодетые титушки. Уж очень оперативно они действуют.
Люди выталкивают Беркут и возвращают им щиты. Прорывается отряд Беркута с левой стороны улице. На подмоге стоит еще около 300 бойцов. Они пошли по всему периметру.
Руслана поет дикі танці. Возле сцены людей уже намного больше. Вытеснение на Институтской продолжается
03:53

"Свободівцю" Іллєнку розбили голову під КМДА. Його забрала "швидка"

03:52

Спротив штурму з Інституцької

 
03:48

Bohdan Kutiepov

Київ. Щойно ви прокинетесь і дізнаєтесь увесь цей жах - вам треба вдягатися тепліше й безпечніше. І одразу їхати в центр. Цього разу бойкот усьому. Ні на які роботи, ні в які офіси з фейсбуками. У мене літак з Варшави сідає після 14-ї. З Борисполя - зразу в центр. Лікарі, репортери, пожежні, громадський транспорт мають працювати. Всім іншим ганьба, якшо вони співчутливо позітхають і відправляться по своїх роботах. Які блядь дедлайни?? Які відмазки??? Хочете Білорусь? Будете жити в ній! У школах і вузах навчання припинити. Йти масою в центр. Йти.
03:47
ВАЖЛИВО! Двері Михайлівського відчинені. Швидкi знаходяться кут Гринченка и Майдану, на кутi Городецького та Майдану на Богдана Хмельницького та Хрещатику бiля Головпоштампу. Якщо будуть постраждалі -просять вести на Михайлiвську 20Б, на Михайлівській площі знаходиться багато швидких. Телефон 103
03:42

Двері Михайлівського собору  відчинені.

Швидкi знаходяться кут Гринченка и Майдану, на кутi Городецького та Майдану на Богдана Хмельницького та Хрещатику бiля Головпоштампу. Якщо будуть постраждалі -просять вести на Михайлiвську 20Б, на Михайлівській площі знаходиться багато швидких. Телефон 103

03:37

Біля КМДА Беркут пакує намети, вікна будівлі на першомку поверсі вибиті

У одного з активістів струс мозку. Можливо, тріщина передпліччя. Це після подій на Інститутській #революціягідності #євромайдан

03:37
Проїзд з лівого берега у бік майдану Незалежності перекритий. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, перекриті, зокрема Кловський та Дніпровський узвіз, а також вулиця Грушевського. До майдану можна під’їхати лише з боку Бесарабської площі.
03:37

Біля барикад на Інститутській в повітря піднімається дим від шашки. Хто її кинув, невідомо. (За іншою версією, дим від вогнища, яке ще до штурму розвели мітингувальники)  Протестувальники продовжують стримувати "Беркут" з боку Інститутської. Час від часу силовики намагаються зіштовхнути людей вниз по вулиці.

03:36


Oksana Denysova

Співали гімн з ліхтариками і ленту за лентою

 
 
03:34

Барикаду на Інститутський мітингувальники вже не контролюють. Дуже щільний натовп з 500 людей стримує "Беркут" з боку Інститутської. Більшість мітингувальників у помаранчевих будівельних касках.

03:34


Анатолій Гриценко

Кияни, хто може, - усі на захист Майдану!

Підрозділи МВС пішли на штурм Майдану з трьох напрямків: з боку Михайлівської, Інститутської та Європейської площі. 

У перших рядах між барикадами і Беркутом живим ланцюгом стоять народні депутати. Ми тримаємо барикади з боку Михайлівської. Прорватися не даємо. Беркут побив депутатів Іллєнка, Лунченка, Дубеля...

Так само твердо стоять на Інститутській. З боку Європейської складніше. Там ВВС і Беркуту вдалося прорватися.

Люди на Майдан прибувають. З боку КМДА прохід відкрито. 

Майдан можна втримати. Для цього всіх киян, хто має змогу, прошу вийти на захист Майдану!

03:31


Мария Жартовская

К майдану можно доехать со стороны бессарабки или до золотых ворот, а там пешком. И еще - в автозаках задержанные ребята, их бьют! Фамилии: "Бабух, Петік, я, Копилець, Яців, Сачко - затримані".

03:31


Осман Пашаев

Арсений Яценюк стоит на обороне баррикады со стороны Михайловской. На сцену вышел Кличко и сказал что майдан должен требовать отставки президента. Участок от Майдана до КММДА свободен. Люди подтягиваются на Майдан со стороны улицы Прорезной.
03:29

Під Київрадою триває прибирання того, що залишилось від барикад. Люди виглядають з вікон КМДА, очікують на штурм.

 
03:25


На Інститутській починається штурм барикади. Локальні бійки міліції з народом.
 
03:25

Представництво ЄС в Україні зараз намагається зв'язатися з компетентними та відповідальними особами з правоохоронних органів, щоб НЕ ДОПУСТИТИ застосування сили проти звичайних громадян. Ми захоплюємося мирною рішучістю та спокоєм демонстрантів на Майдан

03:24

Зі сцени виступає Віталій Кличко. Каже, що на Майдан приїхали кілька тисяч співробітників "Беркуту". Він звернувся до силовиків з проханням "не робіть, будь ласка, помилку". "Не застосовуйте силу. У нас нема зброї, у нас мирна маніфестація", - сказав він. "Ми не хочемо жити в поліцейській державі... Ми будемо вимагати не лише відставки уряду, а й відставки президента", - додав Кличко. Люди скандують "Відставка".

03:21


На інститутській хлопці втримали черговий натиск Беркуту. Туди підтягуються добровольці для оборони
З боку барикади на інститутській когось на ношах винесли в швидку
03:20


Осман Пашаев

Народный депутат Украины генерал Чумак обратился к беркуту и милиции не выполнять преступные приказы. после него дали слово Инне Богословской. Весь майдан рассмеялся.
03:19


Юрій Левченко

Бандюки знову гралися зі щитовою, але ми світло увімкнули. В КМДА поки все спокійно.
03:18


Сергей Сидоренко
 

Если кто-то еще не понял, теперь причина маски-шоу в офисе "Батькивщины" очевидна. И она точно такая же, как и причина титушки-шоу у представительства ЕС. И та же, что и штурм Майдана именно сегодня.
Задача Януковича - показное попрание демократии на глазах у мирового сообщества. Поэтому он не штурмовал вчера, а дождался, когда в Украину приедут Эштон и Нуланд. Чтобы все выглядело как можно наглее.
Янукович делает все возможное для изоляции его Западом и для введения санкций. И я вас прошу, дорогие дипломаты, послушайтесь его. Потому что если вы не послушаетесь, он сделает сделает следующий шаг. Не хватит "тихого" разгона Майдана для того, чтобы Запад отреагировал - завтра начнет избивать. Не хватит этого - послезавтра начнет сажать.
Поэтому отреагируйте сейчас жестко, пожалуйста. Это поможет украинской демократии. Во всех смыслах.
03:17

Мустафа Найєм: Зараз на Майдані небезпечно, бо і працівники міліції, і люди, вдягнені, як працівники ШЕДу б'ють мітингувальників, намагаються збити з ніг.

03:13

Беркут підійшов до барикади на Інститутській і намагається її розібрати.

 
03:09

Під сценою зібралися жінки, як про це попросили зі сцени під час самого початку штурму.

Фото Наталі Тарасовської
Фото Наталі Тарасовської
03:08

Mykhailyna Skoryk

Між Беркутом і протестувальниками - Кличко і Арьєв з дружиною та священники ‪#‎євромайдан‬
03:07

Святослав Вакарчук на Майдані серед мітингувальників."Я прийшов, тому, що не міг не прийти", - сказав він.-"Був вдома, а коли прочитав в інтернеті про штурм, приїхав на Майдан".

03:06

Со сцены Руслана объявила что большая группа киевлян движется на майдан.Сейчас на майдане около 7000 тыс человек.

03:02
На месте баррикады напротив КГГА - уже Бркут и внутренние войска.
 
03:00

Кількість мітингувальників збільшилася. За деякими оцінками, зараз їх на Майдані близько 3 тисяч

02:58

Беркут відновив штурм барикад на Інститутській. Вони збираються розбирати барикади

Пред цим люди співали на Майдані пісню Океана Ельзи "Я не здамся без бою!"

02:57

Таня Чорновіл обмоталася тросом, яким "Беркут" мав трощити барикди. Тепер якщо вони потягнуть, трос "затягне" Тетяну

02:53

В КМДА выключили свет. Внутри жутко.

02:53

Руслана кричить зі сцени "Майдан Є". На площі грає пісня Океану Ельзи "Я не здамся без бою". Руслана закликає мітингувальників підспівувати разом

02:52

Mykhailyna Skoryk

Між військами ВВ в районі Будинку профспілок стоїть загін Беркуту, там ходить Жванія ‪#‎євромайдан‬
02:52

Мітингувальники забарикадувалися в будівлі КМДА. Нікого не впускають, у тому числі й міліцію.

02:51


Olga Chervakova

Парубій зі сцени сказав, що зараз на ‪#‎євромайдан‬ іде величезна кільість киян. Лунає гасло "стоїмо!". Михайлівський собор дзвонить в колокола.
02:49

Їхнє завдання - розчистити проїжджу частину. З боку Михайлівської тримаємо лінію

02:45

В наметовому містечку опозиції на Майдані горить намет

02:45


Осман Пашаев

Андрей Парубий попросил женщин покинуть майдан,но многие остаются на месте. Спрашиваю у женщины лет сорока:"Есть страх?" -никакого страха нет! Это революция достоинства.... Андрей Парубий со сцены огласил - выполнять только его приказы, вести себя спокойно и мирно!
02:45

Русалана зі сцени: "Віктор Федорович - вам пишуть поганий сценарій. Ви хочете каток на Майдані? Ви вже поставили нам йолку і люди зібралися! Якщо ви хочете каток 15-го грудня - то 17 грудня тут стоятиме вся Україна

02:45

 
02:43

Зі сцени просять Беркут не кривдити українців і не перетворювати Україну на ганьбу. Зі сцени заявляють що протест мирний і не чинить жодного спротиву.

02:40

Прийшов Царьов.

02:39

Зі сцени священники читають молитви. Силовики прорвалися на Майдан. Сутичок поки немає.

02:39

ВВшники з боку Будинку профспілок - від Трьохсвятительської і до Хрещатика#євромайдан
 
02:38
Хочемо нагадати, що голова євродипломатії Кетрін ЕШТОН наразі У КИЄВІ.
02:34

Люди скандують: "Разом і до кінця!", "Київ, вставай!" 

 
02:32
Я так понимаю, что Янукович всерьез решил стать международным преступником.
02:16


Осман Пашаев

некоторые милиционеры оскорбляют людей! один даже показывал факи. но силу не применяют. беркут ведет себя нагло, экипирован отлично, обычные милиционеры мерзнут в летней обуви.
02:13
 
02:09

2:09 "Беркут" з двох боків оточив барикаду з боку Інститутської. 

2:08 Руслана разом з депутатами співає гімн зі сцени. Перед сценою близько 500 жінок. 

2:07 Парубій зі сцени попросив, щоб медик підійшов до сцени, оскільки там є людина, яка потребує негайної допомоги.Він також сказав, що барикада зі сторони Бессарабської площі досі стоїть.

2:05 Комунальники зачищають барикади на розі Інститутської та Хрещатику.

02:04

2:02 "Беркут" заблокував Майдан з боку Інститутської. Таким чином люди не можуть піти від сцени до Будинку профспілок. Священник зі сцени молитву.

2:01 Дітей, які присутні на Майдані, забирають на сцену.

2:00 Силовики прорвалися на Майдан Незалежності з боку Українського дому, віддісняє протестувальників.Також силовики прорвали людський ланцюг з боку Інститутської і рухається в напрямку сцени на Майдані Незалежності, відтісняючи людей.

1:57 Силовики прорвали барикади з боку Українського дому і рухаються по Хрещатику, відтісняючи людей в напрямку Майдану.

01:30

1:54 Зі сцени Руслана закликає мітингувальників, що знаходяться з боку Інститутської, віддати "Беркуту" їхні щити.

"Якщо "Беркут" має робити перший крок, хай вони роблять", - сказала співачка. Вона закликає мітингувальників зберігати спокій. Вона просить "Беркут" не виконували злочинний наказ

1:45 Біля Будинку профспілок комунальники розбирають барикади та намети, проносячи це все крізь лінію силовиків.

1:35 Біля ЦУМу вантажний автомобіль, в який завантажують частини барикад. Техніка відгороджена щільним рядом внутрішніх військ.Сама барикада оточена з усіх боків представниками внутрішніх військ. Протестувальників в середині табору немає, тож ніхто не чинить опору.

1:33 Силиловики збирають прорвати барикаду зі сторони Михайлівської. Про це повідомив депутат Андрій Шевченко, присутній на місці. "Основна частина сил зараз скупчена там. Яценюк, Турчинов намагаються стримати міліцію. Їх (силовиків) просто тьма", - сказав Шевченко.

1:30 Майдан з боку Інститутської. "Беркут" стоть і чекає на наказ. Водночас з периметру вийшли депутати, які ведуть переговори з судовими виконавцями.  Протестувальники скандують "Київ - вставай!"

01:01

1:25 На сходах КМДА зібралося близько 200 людей. На площі перед міськрадою скопичилося близько 100 осіб, які оточили міліцію. Судовий виконавець Лариса Сабодаш зачитує ухвалу Печерського райсуду про вжиття заходів у справі щодо блокування тротуарів, доріг, шляхом розміщення на них різних предметів.

 

Після зачитання ухвали вона в оточенні близько 10 міліціонерів пішла в бік Майдану Незалежності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді