Статті

Люстрація

Реставрація на марші. Чи скасують люстрацію, і яка роль в цьому Порошенка

Що стоїть за рішеннями КСУ, та чи мають право судді, які допомагали Януковичу узурпувати владу, розглядати питання люстрацїі. І головне – яка роль у цій історії президента Петра Порошенка.

Скільки доведеться платити за комуналку в 2017 році

Наскільки комунальні тарифи зросли? Як вони зростуть через рік? "Економічна правда" все підрахувала за вас.

Не Панамою єдиною, або Де заховати гроші в Україні

Панама — не єдине місце, куди можна виводити капітал. Українське законодавство дозволяє цілком легально створювати "внутрішні офшори", за допомогою яких можна приховувати доходи і не платити податки. (рос.)
інтерв'ю

Андрій Садовий: Залучити Нацгвардію — це була вказівка президента. Я сам був шокований

На політизацію трагедії у Львові опонентами Садового, його соратники відповіли ще більшою політизацією. УП спробувала розібратися у політичній логіці, яку нині пропагує Садовий і його команда, поговоривши з мером.
Крим

Сімферополь–Ялта–Бахчисарай. Репортаж з літнього Криму

"У всех крымские прописки?" – питає водій. "У мене київська", – поспішаю повідомити я, щоб отримати міграційну карту для в'їзду на півострів. "Какая же вы счастливая", – шепоче моя супутниця...

Союзник мимоволі. Чого чекати Україні від співпраці з Францією

Завдяки "нормандському формату" Україна потрапила до топ-10 пріоритетів зовнішньої політики Франції.

Голова Об'єднання українців Польщі: Польська влада показує, що не зацікавлена зменшити міжетнічне протистояння

Петро Тима - єдиний, хто може дозволити собі говорити офіційно. Навіть підбираючи слова, він не приховує своїх побоювань з приводу зміни польської політики і ставлення до етнічних меншин.
Переселенці

Не на тому березі війни. Як Краматорськ так і не став домом переселенцям

Переселенці у Краматорську мріють повернутись до своїх домівок, хоч би й до порожніх стін.

Дилема на 80 млрд. Чи отримають українці субсидії "живими" грошима

Кабмін у роздумах: видавати населенню комунальні субсидії "на руки" чи перераховувати на спеціальні банківські рахунки. Заковика у тому, чи вдасться державі проконтролювати виділені кошти.

Ростислав Троценко: Емітентами електронних грошей повинні бути не тільки банки

Директор з комунікацій WebMoney.ua розповів, чому електронні гроші в Україні — досі нішевий інструмент, наскільки він цікавий великому бізнесу, і що допоможе "привести" в країну PayPal. (рос.)
вбивство

Чисто "новоросійське" вбивство. Як і чому адепти "ДНР" розстріляли 4-х протестантів

Рівно два роки тому після Богослужіння в честь свята Трійці проросійські сепаратисти викрали протестантів, а на наступний ранок їх розстріляли. (укр.)

Україна-Білорусь: чи можлива співпраця в обхід РФ

В інтересах України залишається утримати Білорусь від безповоротної інтеграції з РФ. Схоже, санкції відходять у минуле. Відтак, пріоритетним стає зміцнення білоруської держави.

Київ-прайд-2016. Презумпція не-ненависті

Ілюзій немає – досвід попередніх років надто красномовно говорить про те, що було б, якби зняти металеві сітки та поліцейський периметр.

Як це у них. Естонський досвід реформи середньої освіти

Школи в Естонії можуть навіть обирати собі: вчити дітей по чвертях чи триместрах – аби лише було навчальних 175 днів у році; ставити оцінки у другому-третьому класі чи ні; та як саме викладати урок – по підручниках чи без них.

Вугілля не пахне. Як російський бізнес продає Україні енергоресурси з окупованих територій

Протягом останнього року вугілля з окупованих територій під виглядом африканського подається на українські ТЕС. Отже, терористичні "ДНР" та "ЛНР" збагачуються з бюджету України.

Чому немає сенсу боротися з "Маршем рівності"

Марш рівності - це історія не про "європейські цінності". Це битва між минулим і майбутнім. Між забобонами і знанням. Між мракобіссям і логікою розвитку людства. (рос)
Біле та чорне

У своїй банці павук. Харків Геннадія Кернеса

Кернес нагадує розімлілого на сонці чеширського кота. Він підставляє обличчя світу, крадькома, з-під окулярів поглядає за нашою реакцією – чи не страшно нам на висоті? Чи сподобався нам його парк, його місто? (рос.)

Співвласник "Біосфери": Ми любимо кризи, бо вони відсіюють слабких

Інтерв'ю з топ-100 успішними підприємцями України. Цього разу - з президентом корпорації "Біосфера" та засновником Charisma Fashion Group Андрієм Здесенком.

Все заради свиней: що є і чого не було в скандальній резолюції Сенату Франції

Лишається питання – чи справді ця резолюція є настільки антиукраїнською?

Навіщо PayPal Україні і як його тепер будуть залучати в країну

Ключові учасники процесу залучення PayPal в Україну розповіли бізнесу, чому платіжна система так важлива для країни, і як переконати її вийти на ринок України. (рос.)

Як поверталися візи: детально про те, чому та як надовго відкладено безвізовий режим

Є сценарії, за яких наші перспективи можуть стати ще гіршими. І небезпека виходить від самої України.

Орбіти Петра Порошенка. Групи впливу в президентському оточенні

Умовно команду управлінців Порошенка можна розділити на дві групи. Хто ці люди і як вони впливають на президента і на його політику управління державою.
Біль війни

Загиблі діти Донбасу. Війна без цензури

"Фотографії розірваних тіл моїх діток блогер одразу виклав в інтернет. Я ще не знала, що їх немає - а всі вже знали, і Даша в Києві знала. Чому показали смерть моїх дітей? Не запитавши мене, матері?!" (рос.)

IT-цунамі. Де українці зустрінуть нову індустріальну революцію

Уже зараз можна відчути перші підземні поштовхи змін, які "зметуть" старі кордони та звички. Як не дивно, Україна має все для того, щоб опинитися на передовій нових підходів.

Бюджет-2017. Привіт, ялинко, Новий рік!

Мінфін ніяк не може запустити бюджетний процес. Якщо так піде і далі, то бюджет на майбутній рік знову буде прийматися в цілковитому хаосі о 4.00 ранку десь наприкінці грудня. (рос.)

Справа Скрипіна де-факто і де-юре. Що сталося з "Громадським ТБ"?

Роман Скрипін поки не готовий визнати своїх помилок. Також він не визнає, що на нього відкрито кримінальну справу за фактом шахрайства. "Ну й нехай заперечує", - говорить слідчий Печерського району. (рос.)

Спецпосланець США Амос Хохштейн: Усюди субсидії приносять користь не тим людям

Спецпосланець Держдепартаменту з міжнародних енергетичних питань Амос Хохштейн поділився з УП своїми враженнями щодо енергетичних реформ в Україні.

Завал Садового. Чому Львів потрапив у сміттєвий колапс

Екологи вже назвали ситуацію з Грибовицьким сміттєзвалищем, найбільшою техногенною катастрофою в Україні після Чорнобиля. Але без політики тут уже ніяк: сміттєва лавина може завалити стабільно високий рейтинг Садового.

Смотрящий без нагляду. Чому Інтерпол не шукає Іванющенка

Те, що у скасуванні розшуку соратника Януковича Юрія Іванющенка засвітився суддя Чаус, дало додаткові підстави для версії, що за цією справою стоїть тандем друзів президента Кононенко-Грановський.

Звикнути до волі. Журналіст у лісі перевиховує в’язнів

Як колишня військова база стала центром реабілітації для майже двох тисяч колишніх в’язнів.

Посольство Франції: в конфлікті з реальністю

Чому справа Бобенчика не вирішила візову кризу.

Загнати всіх в шахти. Навіщо Міненерго робить ставку на збиткову галузь

Поки Німеччина та Англія прощаються з останніми шахтами, новий міністр енергетики України говорить про необхідність збереження вугільної галузі.
Реклама: