Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ готується до несприятливого розвитку подій у разі реалізації президентського законопроекту

П'ятниця, 30 червня 2000, 20:34
Доповідачі ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен і Рената Вольвенд стурбовані можливим розвитком ситуації після визнання конституційним тільки президентського законопроекту із реалізації підсумків референдуму. Свою стурбованість ці дві давно небайдужі до долі України дами виклали у листі на ім'я голови Асамблеї лорда Джонстона, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Доповідачі нагадують своєму шефу про те, що на розгляд українського парламенту були подані 2 законопроекти про внесення змін до Конституції. Разом з тим, Конституційний Суд ухвалив рішення тільки з президентського законопроекту про поправки до Конституції, незважаючи на вимогу 304 депутатів представити висновок із обох законопроектів.

Северінсен і Вольвенд стурбовані тим, що наступного тижня може відбутися перше голосування із президентського законопроекту, який може дістати підтримку простої більшості Верховної Ради. "Потім, коли Верховна Рада збереться у вересні і не зможе набрати 2/3 необхідної кількості голосів (300), президент "вживе заходів", щоб виконати "волю народу", - йдеться у листі. Тому доповідачі просять "підготувати Бюро Асамблеї до такого можливого розвитку подій". "Коли буде повністю очевидно, що ситуація у вересні розвиватиметься вищезгаданим шляхом, може виникнути необхідність направити нашого представника в Україну для збору фактів, а також винести питання Україні за терміновою процедурою на розгляд вересневої сесії", - пишуть доповідачі.

Як стало відомо, у п'ятницю вранці Бюро Асамблеї вже розглянуло лист доповідачів і погодилося з тим, що є привід для стурбованості. Бюро доручило пильним дамам "уважно спостерігати за ходом розвитку подій в Україні" і вирішило знову направити їх до України. Від результатів майбутнього візиту, терміни якого визначатимуть пізніше, Асамблея вирішить, чи варто провести чергові дебати з українського питання на вересневій сесії ПАРЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування