Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко направив пропозиції на крісла в ПЕКу

Понеділок, 10 липня 2000, 14:40
Початок цього тижня почав реалізовувати вже, здавалося б, нездійсненні мрії українського народу побачити в період кризи міністрів з основних галузей управління державою. Прем'єр-міністр України Віктор Ющенко направив президенту Леоніду Кучмі пропозиції уряду з кадрових призначень у паливно-енергетичному секторі. Про це Ющенко повідомив в понеділок, але відмовився назвати кандидатури на вакантні посади в Кабінеті міністрів.

"Я до розгляду президентом не хотів би називати прізвища міністрів (кандидатів на посаду міністрів), які запропоновані, оскільки це прерогатива президента - ухвалювати остаточні рішення", -зазначив В.Ющенко, і додав: "Я не хотів би, щоб ми позбавляли Президента права на ревізію таких пропозицій". Як "ми" можемо позбавити Президента "права на ревізію", Ющенко не сказав, чим залишив широке поле для здогадів.

Нагадаємо, що в уряді залишаються вакантними посади міністра палива і енергетики, яку раніше займав Сергій Тулуб, що звільнився за власною ініціативою, а також міністра економіки, яку займав Сергій Тігіпко, обраний народним депутатом. Не призначений також голова правління "НАК Нафтогаз України".

Власне, стосовно Тігіпка, то прем'єр зазначив, що його відхід з уряду не викликаний якимись обмеженнями його дій як реформатора. Прем'єр підкреслив, що ще на першій зустрічі з новопризначеним урядом він звернувся до членів Кабінету міністрів з тим, щоб вони брали на себе "реформ стільки, скільки можуть провести і обслужити". Саме тому Ющенко переконаний, що Тігіпко "ніколи не скаже пресі, що він був обмежений в можливостях в радикалізації реформ, в економіці".

Прем'єр також виявися неабияк задоволений політичною кар'єрою екс-міністра, заявивши, що "присутність його Верховній Раді посилить проурядовий і пропрезидентський курс реформ у парламенті". Загалом складалось враження, що Ющенко використав прес-конференцію, як головну репетицію виголошення звіту уряду на публіку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...