Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні з'явилися лояльні до влади комуністи

Вівторок, 18 липня 2000, 18:54
І знову в країні свято - створилася нова партія. Лівий електорат вищим розумом задумано розбити, розтерти до рівня пороху і під шумок переорієнтувати. Така задумка, очевидно, лежить в основі нової комуністичної партії, очоленої "трударем".

Назва нової партії благозвучна і не викликає жодних асоціацій, як звукових, так і змістових - КПУ(о). Що значить Комуністична партія України (оновлена).

Символічним є і завдання партії, про яке повідомляє Інтерфакс-Україна. КПУ (о) збирається по-новому співпрацювати зі всіма учасниками політичного процесу в країні, виключивши "зашорену опозиційність лівих". Хм…

Саме цікаве, що ця партія не має наміру ставати опозиційною до влади, і не збирається співпрацювати з існуючими комуністами. Збулася мрія Кучми про комуністичну партію, яка "захищає інтереси держави".

На з'їзді загадкової партії, на який прибули 205 делегатів від 19 обласних, Севастопольської і Київської міських організацій, і який пройшов у суботу, обрано навіть голову. Головою нових комуністів став член групи "Трудова Україна" нардеп Михайло Савенко. І це символічно.

Власне цей шанований народний депутат, відтепер - голова нової партії, Михайло Михайлович Савенко, за фахом медик. Він, відповідно, входить до комітету з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства. Активність депутата вселяє надії на краще - як свідчить хронологія виступів пана Савенка, з високої парламентської трибуни депутат виступав один раз. Його пересування по фракціям також багатозначне - до 10 лютого цього року пан Савенко входив до фракції ПСПУ, від партії прогресивних соціалістів і обирався, до того ж був номером 5 у партійному списку цієї партії. Потім усвідомив віяння нових часів, і з квітня став членом "Трудової України".

Цей "трудовий" голова нових комуністів, як свідчить прес-служба з'їзду КПУ (о), встиг оголосити заяви від імені партії. "Ми готові співпрацювати зі всіма, хто підтримує нашу ідею побудови соціально справедливого суспільства на базі парламентської форми правління, і не маємо наміру ставати в опозицію до вибраної влади. Ми не ставимо за мету і розкол лівого табору, нам необхідно просто його оздоровити і, зібравши навколо себе найбільш активну і прогресивну його частину, відновити колишній вплив і авторитет комуністів", - заявив Михайло Савенко.

У програмній заяві з'їзду зазначається, що "після поразки лівих сил на виборах президента партії не зробили належних висновків з цього, а тільки констатували сам факт поразки. І головне, чому це сталося, - відсутність між партіями діалогу, так званий "вождізм" лідерів лівих партій, поверховість і нездатність до компромісів".

"Вітчизняна оновлена комуністична альтернатива не претендує ні на спадкоємність КПРС, ні на особливу симпатію зі сторони КПУ або СПУ. Головні претензії - на розуміння виборців, а головна основа - це відчуття власної правоти, яке завжди було властиве справжнім комуністам", - йдеться в інформації прес-служби.

І таке формулювання не породжує сумнівів. На яку там спадкоємність КПРС, а ще менше - симпатію КПУ чи СПУ може претендувати партія з завданням "зібрати навколо себе найбільш активну і прогресивну частину лівих, відновити колишній вплив і авторитет комуністів". Куди вже тут.

Зі всіх каналів та владних рупорів Ніагарою ллється бруд на лівих, які мали наглість стати в опозицію до правих. Відповідно, дивна КПУ(о) - це місточок для тих, хто зрозумів всю нікчемність лівого протистояння і вирішив навернутися, але перед 40%-ми електорату йому соромно.

А тут , у новій партії, і гасла ліві, і з президентом дружба. І собі, так би мовити, і людям. І часу до нової сесії море - до вересня кожен лівий здоровомислячий депутат послухає наставляння хоча би і власної жінки, яка переживає за життя та матеріальний стан чоловіка, і надумається. А як не надумається - то у вересні зрозуміє свою неправоту.

Бо осінь, так виглядає, буде гаряча.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування