Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент знає про переворот не більше ніж преса

Субота, 23 вересня 2000, 17:46
Президент України, як виявилося, знає про конституційний переворот, що готувався стільки, скільки, наприклад, журналісти.

У інтерв'ю журналістам в Івано-Франківській області Кучма заявив, що сам дізнався про це у п'ятницю. "Я знаю про це стільки ж, скільки і ви", - сказав він пресі. Всю інформацією щодо підготовки до перевороту має в своєму розпорядженні тільки голова Служби безпеки України Леонід Деркач, додав президент.

Сам Деркач підтвердив факт підготовки насильницької зміни конституційного ладу в країні. Відповідаючи на запитання про те, наскільки серйозною була загроза перевороту, Деркач заявив: "Наші підслідні хотіли насильницькими методами знищити наш лад". Група осіб, затримана за обвинуваченням у спробі конституційного перевороту, додав він, "хотіла більшого, ніж терористичний акт", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він не став додавати подробиці, підкресливши, що ведуться "слідчі дії", і навіть відмовився говорити про чисельність затриманих, пообіцявши, що до кінця наступного тижня СБУ повідомить подробиці цієї справи.

Інформацію щодо перевороту, що готувався, поширену прес-центром СБУ, читайте тут

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування