Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Діденко фігурує у справі "Градобанку"

Четвер, 7 вересня 2000, 13:54
По тому, хто і як реагує на скандал навколо Ігоря Діденко, можна судити про бизнесову зацікавленість тих або інших депутатів, або про їх ставлення до Юлії Тимошенко.

 
 
Ось, наприклад, лідер фракції об'єднаних соціал-демократів Олександр Зінченко, позитивно розцінює рішення суду щодо Діденка. У інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна депутат заявив, що рішення Печерського райсуду "не можна назвати випадковим".

Зинченко взагалі не сподобалося, яким чином був звільнений Діденко, оскільки це рішення приймалося без необхідних консультацій з кваліфікованими юристами і адвокатами. "Метушитися треба під час ловлі бліх, а коли йде розмова про структури, які забезпечують енергетичну безпеку, то емоції тут недоречні", - із сарказмом помітив лідер фракції, додавши, що "поспішні дії в розв'язанні подібних кадрових питань абсолютно неприйнятні".

 
 
Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко, навпаки, розцінила відновлення Діденко на посади як "посилення атаки" на віце-прем'єра Юлію Тимошенко. "Всі розуміють, що Діденко був звільнений тільки через конфлікт із Тимошенко", - замітила вона.

Вітренко вважає, що оскільки "президент Тимошенко рушити з місця не може, але дуже хоче, тому різними методами просто намагається її дістати", - сказала лідер ПСПУ.

Знаменитий "найсправедливіший" суддя Микола Замковенко в інтерв'ю телекомпанії "Новий канал" так аргументував рішення очолюваного ним відомства: "Уряд поспішно звільнив Діденко. Доручення про звільнення, яке дав прем'єр, не відповідало вимогам статуту НАК "Нафтогаз України". А там прописані повноваження глави НАК".

Що стосується Вадима Копилова, що змінив Діденко, суддя Замковенко вважає, що необхідно провести відповідну ротацію: "Копилов займає дві посади - першого заступника міністра палива і енергетики і голови правління "Нафтогазу". Якщо після рішення суду не буде змін, ми можемо вдатися до санкцій".

Проте, як повідомило "Новому каналу" джерело в уряді, Ігор Діденко сам має намір написати заяву про звільнення з посади в.о. голови НАКу за власним бажанням. Зараз, стверджує телекомпанія, Діденко у Києві немає. За даними "Нового каналу", прізвище Діденко фігурує у карній справі про розкрадання коштів остарбайтерів через "Градобанк". У кінці минулого року Генпрокуратура санкціонувала його арешт, але через деякий час Діденко був звільнений під підписку про невиїзд.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: