Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стерильно! Перевірено нацрадою

Вівторок, 10 жовтня 2000, 16:26
Услід за ринком друкарських видань в Україні починається зачистка на телеканалах і в радіоефирі. Нацрада з телебачення і радіомовлення береться за прополку. Першим під сапку ляже "Русское радио".

Нацрада з телебачення і радіомовлення винесла офіційне попередження всім українським радіостанціям, що ретранслюють "Русское радио", повідомляє Інтерфакс-Україна. Причина - "Русское радио" не отримувало ліцензію на мовлення в Україні. Зі слів члена нацради Миколи Княжіцького, українське законодавство забороняє ретрансляцію програм іноземного радіо і телекомпаній.

Крім вилучення "Русского радио" з ефіру, "набагато менше стане найближчим часом теле- і радіокомпаній", - заявив голова нацради з телебачення і радіомовлення Борис Холод. Протягом останніх 5-7 років в Україні з'явилося дуже багато теле- і радіокомпаній, що не мають під собою економічної основи, вважає Холод: "Тому зараз почнеться процес реального скорочення кількості мовців, відсівання слабих і зміцнення тих, які здатні розвиватися далі".

Не влаштовує нацраду самовільна зміна заявлених при ліцензуванні програмних концепцій, а також співвідношення вітчизняних програм і програм іноземного виробництва. Роблять так більшість компаній. Крім того, телерадіоорганізації займаються "демонстрацією піратської продукції, часто низької якості, тому Нацрада змушена провеводити більш жорстку політику". Так, повідомляє Інтерфакс-Україна, нацрада вже затвердила всю необхідну документацію з ліцензуванню теле- і радіоканалів.

Про перший тур стерилізації інформаційного поля читайте тут:

Починається зачистка інформаційного простору України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування