Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи все ще найсильніші

Середа, 18 жовтня 2000, 15:50
Комуністи як і досі домінують на політичному полі України. Такі результати соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціологічних досліджень і Центром "Соціальний моніторінг". П'ята частина (20%) респондентів готова віддати свої голоси за Компартію, якби парламентські вибори відбулись у найближчий термін. Це навіть більше ніж до виборів 98-го року (13%).

Хоча апологетами комуністичної ідеології себе називають лише 14% опитаних.

Правда, їх колеги з політичного крила - соціалісти на чолі з Олександром Морозом, і прогресивні соціалісти під керівництвом Наталіі Вітренко - помітно втратили свої позиції.

Їм симпатизує відповідно 8% і 5% опитаних. На думку завідуючого лабараторією Українським інститутом соціальних досліджень Михайла Мищенка, це пояснюється більш радикальним настроєм колишніх їх прибічників, що перейшли на комуністичні позиції. Крім того, істотно вплинуло й зниження популярності лідерів ціх партій після президентських виборів.

Народний Рух України на можливих парламентських виборах набрав би 10% голосів. А головними політичними силами, не враховуючи комуністів, стали б центристи. СДПУ(О) й "Реформи і Порядок" набрали б по 16%, по 19% - НДП і "Зелені".

Однак, майже четверта частина опитаних ще не визначилась в своїх політичних уподобаннях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: