Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Всього чотири партії проходять до парламенту

П'ятниця, 27 жовтня 2000, 13:50
Якби вибори до парламенту проходили наступної неділі, новий парламент був би ще більш лівий, ніж нинішній. До Верховної Ради поки "проходять" комуністи, об'єднані есдеки, Рух і зелені. Причому комуністи мали б серйозну перевагу. А така амбіційна партія, як Демсоюз, як показують дослідження, ще дуже маловідома широкому колу виборців.

Не дивлячись на те, що дані соцопитувань різних центрів і соцслужб різняться, усі вони кажуть про незмінність популярності Комуністичної партії. За даними Центру соціальних і маркетингових досліджень "SOCIS" п'ята частина (20,42%) виборців України проголосували б за Комуністичну партію, якби вибори проходили сьогодні.

Слідом за КПУ 4% бар'єр, правда з мінімальним результатом, здолали б тільки три партії - Соціал-демократична партія України (Об'єднана), Народний Рух і партія Зелених (!).

Однак всі ці партії здорово відстають від комуністів. За ту ж СДПУ(о) готові проголосувати всього 4,58% виборців, за Народний Рух і Партію зелених - по 4,17%, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Іншим партіям ще треба попрацювати, щоб попасти до парламенту.
Прогресивна соцпартія набирає поки 3,67%, Соцпартія - 3%, Український Народний Рух - 2,75%, партія "Реформи і порядок" - 1,58%, Аграрна партія, Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", Християнсько-демократична партія по 1,17%.

Такі партії, як Селянська партія, "Молода Україна", Партія виробників і підприємців України набрали менше 1%. Серед аутсайдерів і партія "Демократичний союз", за який, не дивлячись на блискучу назву і соціальну рекламу на 1+1, готові проголосувати менше за півпроценти респондентів.

Жодна з перерахованих партий не викликає довір'я у більш, ніж третині опитаних (37,33%). Не змогли відповісти на поставлене питання 7,58%.

У опитуванні брали участь 1200 респондентів, що представляють всі основні соціальні і демографічні групи населення у всіх регіонах України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування