Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчук - Тимошенко. Хто кого?

Середа, 4 жовтня 2000, 20:29
Навколо Тимошенко і Марчука розпочався новий скандал, ініціатора якого складно визначити. Спочатку Секретар РНБО дає інтерв'ю "Київським відомостям" під сумнівним заголовком "Жінкам іноді треба прощати навіть істерику". Щоб ви не сумнівалися, мова йде про віце-прем'єра Юлію Тимошенко. Було б зрозуміло, якби Євген Кирилович за службовими обов'язками розповів тільки про недоліки роботи Тимошенко, але, прочитавши це інтерв'ю, Марчука ніколи вже не назвеш "джентльменом".

Трохи пізніше в інтерв'ю "Фактам" Марчук продовжив атаку на уряд і Тимошенко зокрема.

У відповідь партія "Батьківщина", яку очолює Тимошенко, запропонувала Марчуку піти у відставку. Партія заявляє, що його діяльність "завдає шкоди національним інтересам України і ставить під загрозу процеси з розвитку держави". Партія звернулася до Президента України, а також до керівництва Ради Національної безпеки і оборони з вимогою дати адекватну оцінку виступам Євгена Марчука і "його спробам забезпечити постійне продукування кризи в Україні".

Останнє інтерв'ю секретаря РНБО, вважають в "Батьківщині", вражає своїм "непрофесіоналізмом, упередженістю і тенденційністю", а його висновки "радикально розходяться з висновками фахівців - іноземних і вітчизняних експертів, представників Міжнародного валютного фонду, Всесвітнього банку, які неодноразово говорили про свою підтримку реформ у сфері ПЭК".

У середу надійшла досить млява реакція з Ради національної безпеки і оборони України. У інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна джерело в РНБО пов'язало реакцію "Батьківщини" з останнім інтерв'ю шефа, "в якому він обнародував інформацію про так звані поштові ящики, відкриті за межами України для відмиття грошових коштів, витягнутих з її паливно-енергетичного комплексу".

"Марчук використав повністю достовірні дані, отримані відповідними органами державної влади внаслідок виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України з попередження правопорушень в енергетичній сфері країни. Сьогодні, коли розкриті тіньові схеми і канали вивозу грошей за кордон, фактично встало питання про існування деяких політичних партій в Україні", - заявив джерело в РНБО.

Поки обидві сторони тільки обмінялися ударами…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування