Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа депутатів-корупціонерів не закрита

П'ятниця, 6 жовтня 2000, 17:53
Оскільки за нинішньої системи в Україні "від торби і від в'язниці не зарікайся", багато які депутати згадують про цю мудру приказку ледве чи не щоночі. А перед будь-яким хоч трохи серйозним голосуванням і поготів.

У п'ятницю Юрій Кравченко освіжив у пам'яті народних обранців народну мудрість, вдавшись до свого улюбленого прийому - шантажу.

Як тільки міністр звільнився від депутатських питань з приводу пропажі Георгія Гонгадзе, лідер комуністів Петро Симоненко нагадав Кравченку, як той на початку року "емоційно докладав про те, до чого причетні деякі народні депутати більшості, показував лист ватману, називав 11 прізвищ".

"Ви тоді звинуватили депутатів у тому, що вони причетні до злочинів. Поясніть, які дії проведені, чи закриті ці справи, і чи готові Ви вибачитися перед цими народними депутатами?, - цитує Симоненка Інтерфакс-Україна.

Кравченко, натякнувши, що Симоненко недочуває, уточнив, що він не називав 11 прізвищ. Міністр нагадав, що він говорив про проведення оперативно-розшукових заходів. "Я сьогодні можу вам доповісти про те, що заарештовані 1057 організаторів угрупувань", - сказав він.

У відповідь на шум і вигуки: "А депутати?, міністр відповів із властивою йому "дипломатичністю".

"Я думаю, що якщо ви приймете доповнення до Конституції щодо імплементації підсумків референдуму, тоді, напевно, будуть якісь дії і відносно депутатів", - заявив міністр.

Трохи пізніше, вже відповідаючи на інше питання, Кравченко, начебто виправдовуючись за нелогічну різкість, заявив, що "глибоко поважає народних депутатів і не збирається кидати на депутатський корпус тінь".

Нагадаємо все ж, що колись давно не стільки Кравченко, скільки Деркач заявив, що до парламенту будуть передані документи на 7 депутатів-корупціонерів. Майже за місяць після гучної заяви список "сімох" під тиском громадськості був обнародуваний. Якщо ви досі думаєте, що в цьому списку фігурують відомі всім прізвища, забудьте!!! Названі були, якщо не помиляюся, четверо "зелених", один заслужений працівник сільського господарства і ще хтось, чиє прізвище зараз і відтворити неможливо. Трохи пізніше цю справу зам'яли.

Коротше, країна так і не дізналася імена депутатів-корупціонерів. Їх точно знає Кравченко, який тоді дійсно дуже швидко показав ватман з фотографіями обранців народу, що підозрюються, але після цього, мабуть, вирішив заховати його подалі. До кращих часів. А раптом знадобиться?

Отже, справа 7 депутатів живе!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: