Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна – інвестиційна резервація

Понеділок, 9 жовтня 2000, 19:00
Україна загалом є непривабливою для іноземного капіталу. Про це йдеться у звіті про рівень іноземних інвестицій, оприлюдненим Конференцією ООН з торгівлі та розвитку.

"Рівень прямих іноземних інвестицій в Україні за минулих рік значно скоротився у порівнянні з попередніми роками", - цитує експертів ООН українська служба радіо "Свобода". Вони зазначають, що минулого року рівень прямих іноземних інвестицій в Україні впав на третину.

Проте обсяги іноземних інвестицій не лише падають, але й розвиваються на дуже низькому рівні у порівнянні із сусідніми з Україною державами. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав експерт програми ООН Келмен Каллотай, який брав безпосередню участь у підготовці звіту.

Щоб покращити ситуацію уряд України розпочав нове коло приватизації, сподіваючись, що цього разу воно буде успішним. Презентувати сім українських обленерго за кордоном буде сам прем‘єр Віктор Ющенко. 19 жовтня від полетить спочатку до Лондона, а потім до Парижа. Мета цієї акції – залучити стратегічних інвесторів. Як пише The Wall Street Journal, приватизація 1998 року провалилася через те, що перевагу віддали офшорним компаніям, наближеним до українських фінансових груп, які скупили контрольні пакети акцій в семи обленерго.

"Ющенко нині обіцяє, що перевагу віддаватимуть фірмам, які раніше не працювали на українському енергетичному ринку. Представник "Electricite de France" – компанії, якій не пощастило виграти минулі тендери – сказав, що вони і тепер зацікавлені українською пропозицією", - повідомляє українська служба "Свободи". Банк "Credit Suisse First Boston", що є радником у приватизації цих семи обленерго, наполягає, щоб уряд спочатку реструктуризував борги обленерго і жорстко дотримувався схеми збільшення тарифів. Якщо ці дві умови буде виконано – передає "Свобода" слова голови представництва банку в Україні – то сім українських енерго-постачальників можна буде продати за 230 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування