Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навіть Світовий банк вважає Україну корумпованою

Понеділок, 6 листопада 2000, 19:29
Світовий банк звинувачує Україну у відсутності прогресу в боротьбі з корупцією. За останній рік рівень корумпованості українських чиновників тільки виріс, вважають експерти Банку.

"Ми не бачимо зниження корупції, тільки зростання", - заявив у понеділок директор групи банку з надання допомоги у боротьбі з корупцією Даніель Кауфман, який в 1997 році очолював представництво СБ в Україні.

У обнародуваному у вересні дослідженні Світового банку Україна разом із Росією розділяють третє місце після Азербайджану і Молдови за рівнем "скупки держави" серед країн Центральної Європи і СНД.

Зі слів Кауфмана, в Україні визнають наявність цієї проблеми, однак відсутній "консенсус між істеблішментом і урядом" у справі боротьби з корупцією, а також "політична воля" для проведення цієї боротьби. Пригадується, що президенту Кучмі вказують на відсутність політичної волі ось вже багато років.

Як висловився Кауфман, в той час як одні міністри стимулюють цей процес, інші чинять опір боротьбі з корупцією. Зрозуміла справа, що прізвища не називалися. В умовах, коли відсутній консенсус владних структур, основну роль у справі подолання корупції можуть грати преса і інститути громадянського суспільства, додав Кауфман.

Відсутність прогресу на ниві антикорупційної діяльності приводить до того, що міжнародні фінансові організації не поспішають надавати Україні допомогу. Донори чекають поліпшення ситуації у боротьбі з корупцією, для того, щоб гарантувати фінансову допомогу від нецільового використання, пояснив експерт.

Україна - третя країна у світі за рівнем корупції

Україну знову звинувачують у корупції і шахрайстві

Українська мафія отримала міжнародне визнання

Найгучніші аферисти України - з оточення Кучми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування