"Репортери без кордонів" приїжджають на допомогу

Четвер, 28 грудня 2000, 18:05
Мама Георгія Гонгадзе звернулася до міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" з проханням сприяти проведенню незалежної експертизи тіла, знайденого у Таращі, та аудіозапис Мороза за кордоном України.

Делегація цієї організації прибуває до Києва 8 січня, щоб підготувати звіт для Європейських структур про справу Гонгадзе.

Організація "Репортери без кордонів" вже неодноразово направляла листи керівництву країни, де висловлювала стурбованість ходом розслідування справи Гонгадзе. 21 грудня президент України отримав листа з вимогою допустити організацію до міжнародного розслідування обставин зникнення журналіста.

Через деякий час, "Репортери…" звернули увагу на відсутність відповіді і розцінили це як прояв "певної зневаги іміджем України за кордоном". Трохи пізніше Кучма все ж відповів і дав принципову згоду на проведення міжнародної експертизи за цією справою.

Генеральний секретар цієї міжнародної правозахисної організації Робер Менар має намір зустрітися з українськими політиками, журналістами, з матір'ю і дружиною Георгія, його колегами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: