Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замковенщина і Потебеньщина віце-прем’єра

Субота, 13 січня 2001, 12:52
Чергова зустріч Юлії Тимошенко зі слідчими генрокуратури в суботу зранку тривала хвилин 25. Віце-прем'єр знову прийшла одна. "Слідчі переконалися, що я в Києві, співпрацюю зі слідством", - заявила віце-прем'єра на ганку генпрокуратури і порадила слідству більш чітко сформулювати питання.

Тимошенко, що вважає себе невинною, ходила на допит без адвокатів. Але якщо справа зайде далеко, то послуги захисників вона обіцяє не ігнорувати. А поки гоніння на свою адресу Юлія Володимирівна вважає гідними для опису в хрестоматіях з предмета щось накшалт "Політичні переслідування".

Також віце-прем'єр повідомила, що це не останній її візит у генпрокуратуру. Але коли відбудеться наступне побачення, вона поки не знає. А вечір напередодні суботнього допиту Юлія Тимошенко, за її словами, присвятила вивченню рішень арбітражного суду з корпорації ЄЕСУ. І виявила дуже цікаві тенденції. Так, коли вона стала віце-прем'єром, арбітражний суд почав скасовувати свої ж рішення. Тимошенко ж, як і раніше, вважає, що всі угоди були законими, і вона збирається обнародувати повну хронологію рішень судових органів з ЄЕСУ, включаючи висновки російського третейського суду.

Деякі обвинувачення, за словами Тимошенко, взагалі абсурдні і припадають на період, коли вона вже була народним депутатом і залишила керівництво корпорації. Ще один дивний момент: за словами віце-прем'єра, генпрокуратура на повістках пише, що вона викликається в якості свідка. Пояснюють це тим, що проти Юлії Володимирівни хоч і заведені дві справи за трьом статтями, обвинувачення їй ще не пред’явлені.

Віце-прем'єр не рахує свої виклики у генпрокуратуру: "Ці збочення нехай інші рахують" (до речі, у п'ятницю утриматися від "збочення" у справі Тимошенко закликав Ющенко). Водночас вона заявила, що з російськими слідчими військової прокуратури останній раз спілкувалася місяця два тому. Інформацією про те, що вона буде допитана в середині січня, вона не володіє. З генерал-полковником Георгієм Олійником, що обвинувачується у фінансових шахрайствах, ніколи знайома не була.

Але через кілька годин після бесіди з журналістами Інтерфакс-Україна із посиланням на головного військового прокурора Росії Михайла Кісліцина повідомив, що наступного тижня Тимошенко дасть покаи слідчому російської головної військової прокуратури. Для цього вона знову буде викликана у вітчизняну генпрокуратуру, і це питання з Потебеньком вже погоджено. Крім цього, російський прокурор повідомив, що московський арбітражний суд на підставі позову головної військової прокуратури уже виніс рішення про стягнення з української сторони 140 мільйонів доларів. Ще один позов про відшкодування знаходиться на розгляді в арбитражі.

Проте це все не завадить Тимошенко подати до суду на Потебенька наступного тижня. Почне вона з Печерського районного, хоча вже зараз знає, що "Замковенщина не пропустить" (Микола Замковенко – голова Печерскьго суду, відомий за справою Діденка). Тому готова апелювати у більш високі інстанції.

Навчена п’ятничним досвідом, охорона Тимошенко чекала віце-прем'єра під генпрокуратурою. Через п'ять хвилин після того, як вона зайшла в будинок, незрозуміло звідки, під генпрокуратурою з'явився реальний вершник на білому коні. Присутні журналісти, що спочатку сприйняли це як поганий післясвятковий симптом, побачили в цьому благий знак для Юлії Володимирівни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування