Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дубина готовий міняти все, крім кадрів

Середа, 31 січня 2001, 13:27
За минулі вихідні новий віце-прем'єр встиг настільки добре дізнатися про ситуацію в промисловості і паливно-енергетичному секторі країни, що вже підготував власний план реорганізації галузі. "Я маю власну політику", - заявив він на прес-конференції у Києві за підсумками засідання Кабінету міністрів, кажучи про політику в ПЕК.

Нового віце-прем'єра з питань промислової політики Олега Дубину офіційно представив Кабінету міністрів в середу Віктор Ющенко.

Головним елементом нового курсу є "необхідність оплати енергоресурсів грошима". "Курс єдиний - за всі енергоносії необхідно платити грошима. Немає ані бартеру, немає ані взаємозаліків", - передає слова Дубини агентство Інтерфакс-Україна.

Як приклад, звичайно ж, послужив "рідний" комбінат "Кріворіжсталь", яким він керував до призначення до уряду. Це підприємство, відзначив Дубина, має можливість оплачувати енергоносії грошима, а це означає, що і у всієї "економіки України є можливість працювати по білому".

Цікава новина - найближчим часом віце-прем'єр не має наміру провести серйозних кадрових перестановок у паливно-енергетичному комплексі. Дивно, оскільки буквально напередодні Ющенко повідомив про плани змінити 2-3 міністрів. Чи означає це, що зміни торкнуться інших галузей?

Дубина повідомив, що вже узгодив з першим віце-прем'єром Юрієм Єхануровим, який раніше займався деякими галузями промисловості, перерозподілом обов'язків.

Ще одна деталь - Дубина згодний "не із всіма" схемами реформування вугільної галузі, розробленими його попередником Юлією Тимошенко. Він продемонстрував журналістам знання в процесі створення коксу. "Я знаю, що таке робити кокс", - це досить складний технологічний процес, що вимагає поставок сировини від багатьох вугільних підприємств.

Дубина дав зрозуміти, що програма реформування вугільної галузі, що була запропонована Тимошенко і затверджена урядом в день її звільнення, буде переглянуто. "Я збираюсь до суботи-неділі відпрацювати програму і зрозуміти для себе: чи будуть це заходи, або це буде програма", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: