Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Синдром самовбивці у Ющенка
Іноді краще жувати, ніж говорити

Середа, 21 лютого 2001, 17:21
Ющенко продовжує дивувати праву опозицію і підтверджує свою відданість нинішній Банковій. Напередодні голосування про недовіру генпрокурору прем'єр заявив, що проти відставки Потебенька.

"Прокуратура сьогодні демонструє бажання прозоро працювати в розслідуванні справи Гонгадзе" і тому не треба у неї "цю можливість віднімати", - продовжує руйнувати ілюзії Ющенко. Мифотворців про доброго прем'єра особливо вражають ці слово в контексті планів заступника генпрокурора позбавити Лесю Гонгадзе прав потерпілої.

Примітно, що за звільнення Потебенька висловилися усі фракції, які тиждень тому ще можна було назвати "чисто" пропрем’єрськими: обидва Рухи, "Реформи-конгреси" і "Батьківщина".

А взагалі ж справа Гонгадзе зачіпає "багато сторін", заявив Ющенко. І тому й одна, й інша повинні дочекатися завершення слідства, що встановлює "достовірність тіла, знайденого в Таращі". У цій справі, передає думку прем'єра Інтерфакс-Україна, роль прокуратури може бути "надзвичайно важливою".

Несподівані слова Ющенка дивним чином співзвучні з думкою адвоката мами Георгія Андрія Федура, який не вірить у розкриття вбивства Гонгадзе в нинішніх умовах.

За його словами, дізнатися правду можуть допомогти Кучма, Ющенко і Плющ, якщо дадуть гарантії - у тому числі й "політичні" - слідчим, які ведуть кримінальну справу Гонгадзе. "Суспільство повинно бути упевненим, що слідство проходить належним чином, незалежно від того, на кого в остаточному підсумку в ході розслідування кримінальної справи вийдуть слідчі", - сказав адвокат.

На думку захисника мами Георгія, повинна бути створена нова оперативно-слідча група з найкращих слідчих, що зможуть діяти, "не оглядаючись" на особи.

Щодо гарантій, то Федур дуже вже погарячкував – відразу з можна побачити, що недосвідчена у політиці людина. А то б знав крилату фразу, якою український "гарант" відповів улітку 1999 року на заклик "канівської четвірки" проводити лише чесну боротьбу. Звучала вона незабутньо: "Це не мужики".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: