Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гуморист Кучма, як Жванецький для Ради Європи

Понеділок, 5 лютого 2001, 13:28
Рішення Кучми звільнити Головатого та призначити Станік членом Венеціанської комісії є "юридично некоректним". Так вважає сам Головатий, який до того ж є віце-президентом Комісії.

"Юридична служба президента припустилася кількох грубих помилок", сказав Головатий в інтерв’ю українській службі радіо "Німецька хвиля". Як пояснив депутат, жоден керівник держави не має права призначати чи звільняти членів Венеційської комісії Ради Європи.

За словами Головатого, висунення на цю посаду міністра юстиції Сюзани Станік суперечить принципам Ради Європи. Як він розповів кореспонденту радіостанції, члена Венеціанської комісії тільки рекомендує країна, яку він представляє, а призначає вже Рада Європи.

"Над таким указом Рада Європи зможе посміятися", - сказав Головатий "Німецькій хвилі". Відповідальність за безграмотне рішення депутат покладає на міністерство закордонних справ. "У цій ситуації міністерство підставило президента, тому що воно його не поінформувало про те, що за статусом член комісії не може бути членом уряду й не може бути дипломатом", - сказав колишній міністр юстиції.

Від себе додамо, що повноваження Головатого закінчуються у березні, і до того часу він залишається членом Венеціанської комісії та її віце-президентом. Тому завзяття, з яким у неділю в "7 днях" Вадим Долганов – ведучий телепередачі та чоловік Сюзани Станік – говорив про фіаско "депутата Г.", дещо передчасне.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування