Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партизанськими хащами – в нову сесію

Понеділок, 5 лютого 2001, 16:54
Спікер плутає сліди та лавірує "між крапельками", як і раніше однозначно не становлячись на бік Банкової. Плющ за вибори в 2002 році за старою схемою, але проти імплементації поспіхом. А тим часом на підпис Кучми нарешті надійшов закон про вибори в парламент за партійними спискам. Все це відбувається в переддень нової сесії парламенту.

Закон про вибори до Верховної Ради за пропорційної схемою з'явився в адміністрації Кучми в понеділок зранку – при тому, що прийнятий він був ще 18 січня. Затримку в шляху з Грушевського на Банкову Плющ пояснив великим обсягом документа, який довго готували для підпису Кучми.

Сам же Плющ ще до вердикту "гаранта" виступив за змішану систему виборів, згідно з якою обирали цю Верховну Раду. А для переходу на вибори за партійними списками потрібно прийняти ряд перехідних норм, тому що до такої системи "ми не готові". "Ми за ці роки в політичній структуризації суспільства не тільки не просунулися, але ще більше заплуталися", передає слова спікера Інтерфакс-Україна.

Але щоб у політичному процесі був хоч якійсь прогрес, Плющ виступив за те, щоб кандидати в мажоритарні округи висувалися партіями.

Говорячи про клінічну смерть дитяти Банкової - провал імплементації - Плющ закликав не квапитися з впровадженням у життя підсумків референдуму. Верховна Рада не підтримає таку редакцію цих змін, вважає спікер, тому усім ще раз треба домовлятися. У той же час він додав, що питання референдуму виникли не стихійно, а обговорювалися протягом усіх 10 років незалежності.

Ще Плющ розповів про тему, що також на слуху, хоча і менший термін. На думку спікера, у більшості існує "і проурядове, і пропрезидентське угруповання". "Якщо хтось це не бачить, то він або не хоче це бачити, або відмовляється це бачити", - сказав голова Верховної Ради в слух те, від чого усі високопоставлені чиновники відхрещувалися, як тільки могли.

У той же час, вважає Плющ, якщо депутати не створять Кабміну умов для реалізації курсу Кучми й уряду, то життя не буде "ані уряду, ані парламенту". Залишається нерозв’язанним тільки одне питання - хто і в який спосіб буде позбавляти їх цього життя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування