Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грім і блискавки Олександра Волкова

Вівторок, 6 лютого 2001, 13:07
Крім двох радіостанцій, Волков може поповнити список ЗМІ, з якими має намір судитися. Від мас-медіа депутат вимагає не грошей, а поки що тільки вибачень. Сам же емоційний лідер "Демсоюзу" також готов покаятися, якщо йому доведуть його провину.

Адвокати Волкова в Бельгії вже також звернулися із позовом до суду. Проти кого - депутат не повідомив, але додав: "У Бельгії не поліція судиться з мною, а я суджуся з поліцією за те, що 4 роки інспектор, що веде цю справу, поширює брехливі дані".

Є у Волкова відповідь і на аргументи керівника української служби "Свободи" Романа Купчинського, який заявив, що готов судитися з депутатом на батьківщині радіостанції - у США. "Свобода" і ретранслююча її ТРК "Довіра" зобов'язані дотримувати законодавства України в частині "об'єктивності, правдивості інформації, що поширюється" і відповідати за виготовлення і трансляцію "неправдивої, принижуючої інформації, яка ганьбить честь і гідність громадян України".

Ще одна відповідь Волкова в заочній дискусії з Купчинським: "Якщо ви брешете, люди добрі, так беріть щось за основу". "Радіо говорить, що не несе відповідальності за те, що прочитали в бельгійській газеті. А хто вам сказав, що та газета написала правду?", - тепер уже запитав депутат. "Я звернувся в Печерський райсуд із позовом до цих двох організаціям, але це не означає, що я не буду звертатися з позовом до тих газет і журналів, які тиражують цю інформацію".

Поки Волков не виставляв грошових претензій, передає Інтерфакс-Україна, а попросив від радіо "Свобода" тільки вибачиться, додавши: "А далі подивимося, як вони на це будуть реагувати". За словами депутата, якщо радіостанція пред'явить документи, що підтверджують поширену ними інформацію, тоді він готовий вибачиться.

Волков підкреслив, що інформація, поширена "Свободою", ображає не тільки його, але й інших політиків і громадян. "Дійсно, є люди, із якими я знайом у Бельгії, але імена, що наводить "Свобода", перекручені і не правдиві", - сказав він.

"Свобода" має спеціальну українську службу, робить і транслює на територію України передачі українською мовою, розраховані на українського радіослухача, представників громадськості і політиків, про події в Україні або подіях, пов'язаних з окремими українськими політичними діячами, бізнесменами і громадянами. Ці передачі робляться і транслюються на кошти, виділені Конгресом США. Однак радіо "Свобода" зобов'язана дотримувати українського законодавства..." (З позовної заяви Волкова про захист честі, гідності та ділової репутації, яка з'явилася в Печерському райсуді Києва)

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування