Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада показала своє обличчя

Четвер, 1 березня 2001, 11:27
Ліквідація наметового містечка яскраво демонструє, що влада не здатна на цивілізований діалог, вважають у Форумі національного порятунку.

Прес-секретар Форуму Олександр Кривенко повідомив УП, що найближчим часом на сайі ФНП з'явиться заява прес-служби, і вже до вечора після засідання ради Форуму - заява самого об'єднання.

Кривенко звернув увагу, що міліція провела операцію з ліквідації містечка наступного ж дня після оголошення результатів Віденьської експертизи. "У нормальних країнах генерал, чий голос ідентифіковано на злочинних плівках, негайно подає у відставку. Замість цього міліція за його вказівкою ліквідувала намети".

У ФНП переконані, що містечко, як символ, буде відновлено. Про це, за даними Кривенка, вже заявили учасники акції "Україна без Кучми".

У партії Собор ліквідацію містечка розцінили як "демонстрацію брехливості заяв Кучми про начебто відсутність в Україні політичної кризи". "Вітчизняна та міжнародна громадськість ще раз побачила, наскільки диктаторський режим в Україні боїться будь-яких організованих виявів протесту. Водночас ці події показали: режим остаточно втратив відчуття політичної реальності і в ім‘я локальної "перемоги" готовий жертвувати як залишками свого міжнародного іміджу, так і провокувати неминучу ескалацію протестів усередині самої України.

Всі побачили: боягузливі керівники з Банкової не здатні сьогодні на тверезу оцінку ситуації й налагоджування суспільного діалогу. Вони обрали шлях національної зради, шлях змови з антидержавниками-комуністами, шлях запродування України Москві в обмін на політичну підтримку. Відтак якнайшвидше усунення правлячого режиму - єдиний шанс України на гідне демократичне майбутнє. Ми переконані: український народ змусить корумпованих і дискредитованих владців піти. Те, що відбулося на Хрещатику, тільки розкриє очі тим, хто досі вагався, зробить опозицію до режиму ще масовішою, згуртованішою і дужчою", вважають в партії Собор.

Депутати від опозиції вважають, що останніми подіями влада скомпрометувати себе. Член Українського народного Руху Валерій Асадчев в інтерв'ю Інтерфакс-Україна звернув увагу на незаконність дій міліції. За його словами, судові виконавці показали рішення суду про знос наметів, що датується 28 лютим, хоч, за його твердженням, "ніяких засідань з цього приводу в середу не проводилося". У самому судовому рішенні вказується, що намети мають бути прибрані негайно, і в той же час зазначається, що рішення суду може бути опротестоване протягом 10 днів.

Крім того, зазначив депутат, не відомо, кого стосується рішення про знос наметового містечка - юридичних або фізичних. Він зазначив, що у наметовому містечку було "майно фізичних осіб, в тому числі народних депутатів". Міліція своїми діями дала оцінку існуючої влади, говорить депутат.

Глава парламентського комітету з боротьби з корупцією і організованою злочинністю Юрій Кармазин в інтерв'ю журналістам зазначив, що знос наметового містечка припав на період перерви у засіданнях Верховної Ради, назвавши це "характерним" для влади. "Зараз Верховна Рада буде ставити питання про імпічмент президента і це питання буде проголосовано, тому що влада своїми діями прискорила звільнення України від неї", переконаний депутат.

За словами депутата, можливий і інший варіант - політична амністія президента. "Ми погодимося на це, але 1 мільярд доларів, про який говорив майор Мельниченко, попросимо залишити в Україні", - сказав він.

Співкоординатор акції "Україна без Кучми" Юрій Луценко в інтерв'ю агентству повідомив, що під час знесення наметового містечка, жорстоко побито учасників акції - їх "били ногами, збивали з ніг". Він зазначив, що серед майна, яке відвезли судові виконавці, були "цінні речі, гроші" учасників акції.

"Погана та влада, яка бореться з людьми, що відстоюють свої права", коротко сказав глава Республікансько-християнської партії Володимир Стретович.

Керівництво УНА-УНСО, 25 активістів якої арештовані, проводять о 14.30 прес-конференцію у зв'язку з ліквідацією наметового містечка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...