Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Ім'ям України" демонстрації в метро заборонені

Четвер, 1 березня 2001, 15:38
Старокиївський райсуд може скласти серйозну конкуренцію Печерському райсуду в боротьбі за звання "найгуманішого в світі". Навіть без натяку на іронію "ім'ям України" він наказав міліції заборонити демонстрації в підземних переходах, а також зобов'язав їх забезпечити проведення мітингу під аркою "Дружби народів".

"Будь ласка, їм відведене місце, як у всіх цивілізованих країнах. Нехай сидять скільки забажають. А те, що сьогодні влада показала, що є влада, я вважаю абсолютно правильно. І в майбутньому всі повинні знати", - прокоментував Кучма демонтаж наметового містечка на каналі 1+1.

У рішенні суду поіменно вказані ті, кому заважали намети. Їх прибрали для створення відповідних умов діяльності в місті Києві: Кучми, Кабміну, Верховної Ради, центральних органів держвлади, офіційним представництвам іноземних держав, лікарям, вчителям, академікам і навіть спортсменам.

Повний текст рішення суду:

УХВАЛА ІМ'ЯМ УКРАЇНИ

28 лютого 2001 року Старокиївський районний суд м. Києва в складі:
головуючого судді Смик С.І
при секретарі Лобашової А.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Києві подання державної виконавчої служби Старокиївського районного управління юстиції в м.Києві про визначення порядку подальшого виконання рішення суду, -

ВСТАНОВИВ:

27.02.2001 року ВДВС Старокиївського районного управління юстиції в м. Києві звернулося до суду з поданням про визначення порядку подальшого виконання рішення Старокиївського районного суду від 22.02.2001 року, посилаючись на те, що в провадженні державної виконавчої служби Старокиївського районного управління юстиції в м. Києві знаходиться виконавчий лист №2-571 від 22.02.2001 року про обмеження щодо реалізації прав зацікавлених осіб. 22.02.2001 року було відкрито виконавче провадження відповідною постановою державного виконавця. 22.02.2001 року о 17.00 год у зв'язку з відсутністю зацікавлених осіб за місцем проведення виконавчих дій рішення суду було оприлюднено, а постанова залишена у наметах, про що складено відповідний акт. Однак на 20-00 год 22.02.2001 року рішення суду зацікавленими особами не виконано, про що також було складено відповідні акти.

Рішення суду зацікавленими особами на даний час також не виконано, його виконання без їх участі не можливе, а викладені у рішенні заходи примусового виконання є вичерпними та не передбачають розширення їх державним виконавцем, тому просять подання задовольнити.

Представник Київської міської державної адміністрації в судовому засіданні проти задоволення подання не заперечував та просив допустити негайне виконання ухвали з метою забезпечення безпеки громадян та громадського порядку.

Суд, заслухавши пояснення представника заявника, дослідивши матеріали справи, вважає, що подання підлягає задоволенню, оскільки наявні обставини ускладнюють виконання вищезгаданого рішення і роблять його виконання не можливим, а відповідно до п.4 ст.4 Закону України "Про виконавче провадження" передбачаються інші заходи по виконанню рішення.

Відповідно до ст. 4 Закону України " Про столицю України – місто-герой Київ" органи місцевого самоврядування і виконавчої влади в м. Києві забезпечують в межах своїх повноважень, в визначених законами України, здійснення містом таких функцій, як створення належних умов для діяльності у місті Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, центральних органів державної влади, офіційних представництв, іноземних держав і міжнародних організацій, установ і закладів науки, освіти, охорони здоров'я, культури і спорту, місцем розташування яких відповідно до законодавства визначено місто Київ.

Відповідно до п.1 статті 10 Закону України "Про міліцію" міліція зобов'язана забезпечувати безпеку громадян і громадський порядок , а відповідно до п.11 цієї статті вона зобов'язана виконувати прийняті в установленому законом порядку і в межах своєї компетенції рішення суду.

З урахуванням викладеного, суд вважає можливим притягти до виконання рішення також Київську міську державну адміністрацію та органи охорони громадського порядку в місті Києві.

З метою забезпечення безпеки громадян і громадського порядку в місті Києві допустити негайне виконання цієї ухвали.

На підставі викладеного, керуючись Законом України "Про виконавче провадження", Законом України "Про столицю України - місто - герой Київ", ст. ст. 218, 351 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Забезпечити негайне безумовне виконання рішення Старокиївського районного суду м. Києва від 22.02.2001 року :
Київській міській державній адміністрації здійснити організаційні заходи по забезпеченню виконання цього рішення;
на підставі ст.10 Закону України "Про міліцію" зобов'язати органи внутрішніх справ, які забезпечують охорону громадського порядку в місті Києві, забезпечити негайне виконання рішення Старокиївського районного суду м. Києва від 22.02.2001 року в частині обмеження права на проведення безстрокового пікетування із встановленням наметів, а також зборів, мітингів, походів і демонстрацій на вулиці Хрещатик , в тому числі на проїжджій частині і в підземних переходах в межах від площі Європейської до Бессарабської площі зацікавленим особам та іншим особам і організаціям, які матимуть намір проведення таких заходів на зазначеній території та забезпечити проведення вказаних заходів в центральному парку культури та відпочинку в районі арки "Дружба народів".

Допустити негайне виконання ухвали суду.

Ухвала може бути оскаржена до Київського міського суду, через районний суд, протягом 10 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування