Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ваш хід, панове депутати!

П'ятниця, 2 березня 2001, 14:08
За 35 днів до можливої відставки Ющенко віддав свій хід парламенту. Якщо депутати Верховної Ради бажають створити коаліційний уряд, то спершу нехай створять коаліцію в рамках парламенту, а потім вже приходять до виконавчої влади. Підтвердження своїй ідеї він знайшов в словнику Брокгауз і Єфрона, але не зміг відшукати у законах.

"Уряд політично ніхто не уповноважував формувати коаліційний уряд. І це нелогічно", - заявив Ющенко на спеціальній прес-конференції в п'ятницю вранці. "Ми готові взяти участь в цьому процесі після того, як в рамках сьогоднішньої парламентської більшості буде прийняте рішення про створення коаліційного уряду", - сказав він.

При цьому прем'єр навів цитату з енциклопедичного словника Брокгауза і Єфрона 1895 року, в якому сказано, що коаліція, яка створюється в парламенті більшістю, створює коаліційний уряд. Щоправда, Ющенко також нагадав, що в Україні відсутній закон про партії, опозицію, більшість, Кабінет міністрів, в яких була б чітко прописана процедура формування і діяльність коаліційного уряду. На його думку, ці питання не врегульовані і нинішньою Конституцією України.

Ющенко готовий оформити в законах взаємовідношення Кабміну і парламенту. "Але про це необхідно говорити з участю президента України, голови Верховної Ради, більшості й уряду", - підкреслив Ющенко. А ультимативна форма і дуже стислі терміни, які висуваються як умови, виглядають "политиканством", ще раз надіслав "вітаннячко" Медвечуку прем'єр.

Позиція Ющенка вигідна і розумна. Вона дозволяє йому демонструвати згоду з вимогами створити коаліцію. У той же час його умови – цілком здорові і логічні – неможливі для перетворення в життя у найближчому майбутньому. Для наочної демонстрації прем'єр навів приклад: у діючій Верховній Раді було зафіксовано 528 переходів депутатів з фракції у фракцію при загальній кількості парламентаріїв менше ніж 450.

Зі слів Ющенка, після зустрічей "майже з всіма фракціями більшості", крім "Відродження регіонів", у нього склалася думка, що багато фракції інакше бачать питання коаліційного уряду, чим його ініціатори, передає Інтерфакс-Україна.

Цей матеріал можна обговорити на Форумі УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: