Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

По барабану…

Четвер, 22 березня 2001, 19:38
…Кучмі листи "Репортерів без кордонів". Однак у четвер "гарант" одержав чергове послання із Парижа. "Репортери" закликають після звільнення Кравченка провести нове розслідування справи Гонгадзе і залучити до цього західних експертів, а також спостерігача-судмедексперта від "Репортерів".

У нормальному світі лист "Репортери без кордонів" - тривожний сигнал. Після зникнення Гонгадзе Банкова завалена епістолярними творами організації, які все рівно не знаходять вірної реакції у влади. У четвер президент "Репортерів" Робер Менар ще раз звернувся до Кучмі.

"Репортери без кордонів" закликають Кучму "провести повторне ретельне розслідування обставин зникнення і смерті журналіста Георгія Гонгадзе силами МВС", що стане можливим після "очікуваної" відставки Кравченка.

"Ви визнали серйозні помилки в розслідуванні зникнення й убивства Гонгадзе й існування "темних плям" у цій жахливій справі. Зараз Вам вирішувати, які з цього повинні бути зроблені висновки і які прийняті рішення". Один із знаків, які чекають на Заході – залучення до офіційного розслідування іноземних фахівців для проведення нової експертизи тіла й інших досліджень, що б "пролити світло на обставини цього убивства". Організація усі ще сподівається, що Кучма "забезпечить можливість ретельного розслідування в самому серці української адміністрації".

"Репортери" пропонують направити свого представника-судмедексперта. "Ми також звернулися до ФБР із проханням брати участь у цьому процесі і провести нову експертизу".

"Той факт, що незалежна експертиза ДНК, яка проводилася в Німеччині, здійснювалася на зразку шкіри, що не належить тілу журналіста, підтверджує впевненість, яка висловлює організацією, що в перші тижні після виявлення трупа Георгія Гонгадзе було зроблено усе, щоб тіло не можна було ідентифікувати", - заявляють "Репортери". Також організація нагадують, що дотепер не було проведено хоч якогось розслідування фактів погроз на адресу Георгія Гонгадзе протягом декількох тижнів перед зникненням.

"Обставини убивства повинні бути встановлені з точністю, а відповідальні - знайдені, незважаючи на систематичну обструкцію з боку деяких представників адміністративної і судової влади, із тим, щоб Україна й інший світ дізналися правду".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування