Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Демократія "в квадраті"
Другий розгін наметового містечка

Середа, 7 березня 2001, 08:37
О 7 ранку в середу знесли наметове містечко біля пам'ятника Шевченку. Зроблено це було руками комунальної служби Києва ще до засідання Старокиївського райсуду.

За словами коменданта наметового містечка Олександр Ротаєнка, коли більшість студентів пішли вчитися на першу пару, у наметове містечко прийшла людина, яка стверджувала, що приніс розпорядження про знос містечка. Однак ніхто з учасників акції на цю людину не звернув увагу - студенти знали, що в середу о 12.00 відбудеться засідання Старокиївського районного суду з цього приводу.

У людини, яку проігнорували студенти, був на руках виконавчий лист управління з благоустрою Київської міськадміністрації на ім'я Чемериса. "Це було не судове рішення", - сказав співкоординатор акції "Україна без Кучми".

Через деякий час після появи людини з мерії, сказав Ротаєнко, до студентського містечка підійшли близько 30 чоловік "спортивної зовнішності в жовтих куртках", акуратно зібрали намети і поклали їх у ЗІЛ. Ніяких документів вони не показали, говорить комендант містечка.

У цей час біля наметового містечка не було міліції, тому що в них була перезмінка.

За словами свідків, люди в жовтих куртках досить чемно поводилися з учасниками акції і з державним прапором, примовляючи: "Обережніше з державним прапором". Члени акції "глибоко задоволені тим, що нарешті навчили представників влади шанувати державний прапор України" і збираються прикласти "максимум зусиль, щоб примусити владу поважати Конституцію та права громадян України".

Комітет висловлює "обурення діями київських властей, оскільки реконструкція Майдану Незалежності, безконечні судові позови, надмірна "турбота" комунальних служб, дворазове насильницьке знесення наметів"... необхідно столичній владі, "для чергового засвідчення лакейської вірності КМДА злочинному режиму Кучми, який намагається перетворити Київ на "заповідник" корупціонерів та зрадників".

Чемерис упевнений, що намети "будуть установлені знову".

А тим часом прес-служба Кучми повідомила, що "гарант" покладатиме квіти Шевченку саме у Києві.

Про те, як проходила акція, читайте (фото студентського городка)

АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування