Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Запахло смаженим

Четвер, 12 квітня 2001, 11:29
Зібравши підписи 222 депутатів, комуністи зареєстрували проект постанови про відповідальність уряду. Тепер для звільнення Ющенка треба усього лише двічі набрати 226 голосів "за". Тим часом СДПУ (о) і "Демократичний союз", які дають 63 голоси в скарбничку більшості, проігнорували нараду у Ющенка на тему звіту уряду.

Дихання відставки, що наближається, Ющенко вже відчуває потилицею. За п'ять днів до звіту уряду прем'єр зібрав в своєму офісі керівництво фракцій парламенту.

Проте, Ющенко зберігав незворушний вигляд – відкриваючи засідання з фракціями більшості, прем'єр заявив, що учасники зустрічі мають намір всього лише обговорити "бачення, як більш повно і доступно, і в ефективний час викласти звіт за результатами роботи уряду за 2000 рік". На засіданні також була розглянута процедура обговорення звіту уряду. Зі слів очевидців, ніякі кадрові питання на зустрічі з прем'єром не обговорювалися.

А в четвер фракція комуністів зробила черговий крок до відставки Ющенка – її лідер Петро Симоненко вніс в секретаріат парламенту проект постанови, яким в порядок денний вноситься питання про відповідальність уряду. Тепер Верховній Раді треба двічі набрати 226 голосів – за внесення постанови і за її прийняття – і уряд Ющенка отримає статус в.о. до формування нового Кабміну.

Якщо парламент 226 голосами внесе в порядок денний питання про відповідальність Кабінету міністрів, він муситиме розглянути його по суті не раніше, ніж через 5 і не пізніше, ніж через 10 після його внесення. Найближчий сесійний день, коли Верховна Рада може назбирати перший пакет в 226 голосів – 17 квітня.

Читайте також:

Медведчук погрожує Ющенку
Провальне голосування з питання про недовіру генеральному прокурору додало упевненість в своїх силах таким, як Віктор Медведчук. На традиційній прес-конференції по понеділках він виголосив промову, яка, на його думку, повинна стати історичної, і вивести парламентську більшість з кризи.

Зранку – закони, увечері – коаліція
Ющенко вступив у дискусію. У відповідь на ультиматум Медведчука прем'єр перевів стрілки на Верховну Раду, щоб та сама проявила ініціативу і підготувала закон про коаліцію. І взагалі, час міняти "механізми політичного управління" для профілактики виникнення криз.

Бікфордів шнур вже підпалено. Ющенко потрібен вогнегасник – хоч для Волкова з Тігіпком. А Кучма робить натяки
Виконана перша необхідна умова для звільнення Ющенка. Фракція КПУ назбирала 150 підписів для внесення в порядок денний питання про відповідальність Кабінету міністрів. До справи залучилися "олігархічні" фракції, але не в повному складі.

Ющенко – претендент на роль маріонетки
Уряд Ющенка залишиться і після 17 квітня, але це буде слабкий уряд, вважає Микола Томенко. Політична угода підписана не буде. А Кучма скаже щось на зразок: "Уряд Ющенка – найгірший з усіх, але ми змушені його підтримати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування