Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сепаратизм або стимуляція?

Четвер, 12 квітня 2001, 19:01
Першими нерви не витримали у Турчинова. Більш ніж спірне в колах Форуму нацпорутянку питання референдуму про недовіру Кучмі партія Тимошенко готова вирішувати самостійно, заявив голова фракції "Батьківщина".

На раді ФНП в четвер опозиціонери мусили прийти до спільної позиції щодо питання про референдум, однак перенесли це рішення на вівторок. Після безрезультатного засідання лідер фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що не виключає такий варіант: поки ФНП буде думати, політрада партії без всяких Форумів нацпорятунку може ухвалити рішення самостійно почати підготовку до референдуму про дострокове припинення повноважень Кучми.

"На жаль, Форум відклав питання про референдум на наступне засідання", - заявив Турчинов. "Дуже багато аналітичних розробок цього питання. У зв'язку з цим я не можу виключати, що, наприклад, до вівторка збереться політрада "Батьківщини" і ухвалить рішення починати цей процес самостійно", - сказав депутат. Саме лідер партії "Батьківщина" Тимошенко висунула пропозицію провести референдум про недовіру Кучмі на засіданні засновників ФНП минулої суботи..

Крім того, що учасники засідання ради ФНС у четвер не змогли дійти до спільного рішення щодо референдуму, вони "підвели підсумки акції 9-10 квітня і проаналізували її недоліки".

Турчинов також повідомив, що 19 квітня Форум організує масове пікетування Верховної Ради з тим, щоб, "з одного боку, не допустити зняття Ющенка". "З іншого боку, ми вважаємо, що прийшов час вносити в порядок денний питання про імпічмент президента", - зазначив Турчинов.

А тим часом його колега Тимошенко спростувала заяву, що вона ніби-то збирається брати участь у виборах президента України. "Якщо дійсно буде балотуватися лідер, якому я особисто як громадянин України буду вірити, буду знати, що ця людина здатна побудувати Україну такою, якою її б хотіли бачити її громадяни, то я навіть білизну в штабі цього лідера готова прати, але ж щоб не зруйнувати єдність, монолітність і все інше. Тому я хочу спростувати всі провокації, які зараз є в засобах масової інформації", - заявила Тимошенко в інтерв'ю "Новому каналу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:18
Вчені вперше у світі здійснили пересадку ниркової тканини між ембріонами щурів
12:17
мапаВ Україні дещо знизиться температура, а на Великдень – подекуди короткочасні дощі
12:08
Більшість американців вірять, що Китай використовує TikTok для впливу на громадян – опитування Reuters
11:57
Зеленський про саміт у Швейцарії: Запрошені глави держав з усіх континентів
11:56
16-річного хлопця та його родину повернули з окупованої Херсонщини
11:54
Знищено замовлень на 3 мільйони: "Нова пошта" поділилася фото наслідків удару РФ
11:51
У США українського хакера засудили до майже 14 років в’язниці за кіберзлочини
11:36
велоспортПогачар, Лапорт і Алафіліпп їдуть на "Джіро д'Італія"-2024. Оголошені склади команд
11:35
Кулеба пояснив, чому Україна не кличе Росію на саміт миру
11:24
відеоРосіяни скаржаться на нічну атаку дронів в 7 регіонах: били по об'єктах енергетики 
Усі новини...
Реклама: