Кучмі дали термін до літа

Четвер, 26 квітня 2001, 18:18
Парламентська асамблея Ради Європи вирішила до червня відкласти питання виключення України з рядів Ради Європи. 111 з 137 голосів прийнята резолюція в новій редакції, правки до якої внесла сама Ханне Северінсен зі своєю напарницею Ренатой Вольвенд.

З проголосованої резолюції щодо виконання Україною зобов'язань перед Радою Європи був викреслений пункт про початок процедури виключення України з цієї організації. З такою пропозицією виступили самі співдоповідачки, які запропонували замінити ці пропозиції на інші, більш м'які.

У самому проекті резолюції ПАРЄ, який був прийнятий на моніторинговому комітеті Асамблеї 5 квітня, пропонувалося "почати процедуру виключення України з членів Ради Європи". Попутно висловлювався жаль з приводу того, що Україна не звернула увагу на попередні жовті картки.

У прийнятій в четвер резолюції ПАРЄ знову ж сумує через те, що її ігнорують "українські власті", але з санкціями щодо України радить почекати.

"Асамблея ухвалює рішення розглянути застосування санкцій проти парламентської делегації України відповідно до пункту 6 правил її процедури, якщо до початку червневій сесії ПАРЄ 2001 року не буде досягнутий істотний прогрес у виконанні цих зобов'язань".

Пункт рекомендацій, в якому говорилося про рішення ПАРЄ почати процедуру позбавлення України членства в Раді Європи, замінили на параграф: "Якщо не буде досягнутий істотний прогрес до початку червневої сесії ПАРЄ 2001 року, почати процедуру позбавлення України її права на представництво у відповідності зі статтею 8 статуту Ради Європи".

Кажучи мовою простою, в питанні виключення України європарламентарі вирішили взяти тайм-аут на два місяці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: