Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Якщо Кучма залишиться, він буде правити і третій термін"

Вівторок, 3 квітня 2001, 11:52
Тимошенко мали намір отруїти в СІЗО "через воду". "Ми отримали повідомлення, що усунення схвалено". Свій же арешт екс-віце-прем'єр пояснює "намірами брати участь у виборах президента і провести референдум про відставку нинішнього президента Леоніда Кучми".

Після повторного звільнення Тимошенко дала інтерв'ю московській газеті "Известия". Як пояснила лідер "Батьківщини", вона "отримувала воду через санчастину", тому що у в'язниці "з кранів ллється технічна вода, її не можна пити". Однак адвокати попередили Тимошенко, що можлива передача отруєної води, в результаті арештована від неї відмовилася, повідомляє газета.

"Потім, як повідомила Тимошенко, вона з'ясувала, що продукти, які були здані в загальний в'язничний холодильник, переупаковані по-новому, чого раніше не бувало. "У результаті я залишилась і без води, і без їжі", - відмітила Тимошенко", - пишуть "Известия". У СІЗО до неї застосовували "особливо жорсткий режим, тобто "давили" фізично і психологічно". Зі слів Тимошенко, їй не давали "нормальне болезаспокійливе", не допускали лікарів, не дозволяли побачень. "Також лідер опозиції не могла отримувати передачі – те щоденне харчування, без якого Тимошенко не могла обійтися внаслідок стану здоров'я, який погіршився ".

"На прогулянки Юлію водили не загальною "арештантською стежкою", а підземними казематами, де не було світла. Крім того, як відмітила Тимошенко, її дії постійно відстежувалися. "Кожні 15 хвилин наглядачі вивчали, чим я зайнята", - розповіла лідер "Батьківщини" "Известиям".

Серед політичних планів в першому інтерв'ю після звільнення Тимошенко назвала ініціювання референдуму щодо недовіри Кучмі. У звитяжну силу нинішніх акцій протесту вона не вірить – "нинішні вуличні акції не призведуть до добровільної відставки Кучми".

У той же час екс-віце-прем'єр вірить, що "у опозиції вистачить сил, щоб ініціювати референдум і не допустити фальсифікацій". "Згідно з українськими законами, ми зобов'язані створити ініціативні групи в двох третинах областей і зібрати 3 мільйони підписів за проведення референдуму. Потім Центрвиборчком повинен їх завірити, а президент – оголосити референдум".

Про плани самої Тимошенко "Известия" говорять переказом, а не прямою мовою екс-віце: "Тимошенко пов'язує свій арешт з намірами брати участь у виборах президента і провести референдум про відставку нинішнього президента Леоніда Кучми", - сказана в газетному матеріалі.

Якщо ж Кучма "зараз залишиться, він буде правити і третій термін", вважає Тимошенко. "Тоді в Україні знову почнеться стагнація".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...