Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко залишили на свободі

Вівторок, 15 травня 2001, 12:30
Екс-віце-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко залишається на волі. У вівторок судова колегія Верховного суду України підтвердила легітимність рішення про звільнення Тимошенко.

"Постанову президії Київського міського суду від 30 березня про скасування постанови Печерського районного суду Києва відмінити", - йде мова в результативній частині постанови.

У протесті на рішення президії Київського міського суду у справі колишнього віце-прем'єра про взяття її під варту голова Верховного суду Віталій Бойко вказував на незаконність рішення президії Київського міського суду, яка підтвердила легітимність арешту Тимошенко в якості запобіжного заходу.

Незаконним є, наприклад, то, що Київський міськсуд закрив справу і не дав можливості для оскарження свого рішення у більш високих інстанціях.

13 лютого Тимошенко було арештовано з обвинувачення у контрабанді російського газу, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, дачі хабаря колишньому прем'єрові Павлу Лазаренку.

27 березня рішенням Печерського районного суду її було звільнено з-під арешту, але вже увечері 30 березня президія Києвміськсуду відмінила рішення Печерського райсуду про її звільнення.

2 квітня Бойко припинив це рішення Київського міського суду.

Після того Генпрокуратура знову взяла з Тимошенко підписку про невиїзд. Слідчі прокуратури неодноразово заявляли, що готові надати додаткові докази щодо незаконної діяльності Тимошенко, аби засадити її ще раз. Експерти не виключають, що Генпрокуратура вдасться до нових звинувачень.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування